PSV beslist pas zaterdag over meespelen Malen en Bergwijn in kraker

Reacties

Het is nog maar de vraag of Donyell Malen en Steven Bergwijn mee kunnen doen als PSV het zondagmiddag (14.30 uur) thuis opneemt tegen AZ. De beide aanvallers kampen met blessures. Hoewel de laatste resultaten wat tegenvallen, is PSV-trainer Mark van Bommel absoluut niet in paniek: het spel biedt genoeg houvast.

PSV beslist pas zaterdag over meespelen Malen en Bergwijn in kraker
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 4
AZ
AZ

Een paar uur nadat zijn elftal in eigen huis niet verder was gekomen dan een teleurstellende 0-0 tegen LASK Linz, blikte de oefenmeester vooruit op de Eredivisie-kraker tegen AZ. Daarbij begon hij met de huishoudelijke berichten, zoals de blessures van aanvallers Donyell Malen en Steven Bergwijn. 'Met Donyell en Steven gaat het goed. We bekijken na de laatste training of ze klaar zijn voor AZ.' Malen moest het duel met LASK al laten schieten, de blessure van Bergwijn ontstond tijdens de wedstrijd van donderdag.

Net op het moment dat PSV twee keer wilde wisselen, greep de aanvaller namelijk naar zijn hamstring. Nadat hij aangaf dat hij niet van het veld hoefde en Van Bommel zijn laatste wisselmogelijkheden had doorgevoerd, bleek dat het eigenlijk tóch niet meer ging met Bergwijn. 'Steven vond dat hij door kon spelen gisteren, omdat het wegtrok. Hem wel of niet wisselen is mijn verantwoordelijkheid', zo gaf de trainer tekst en uitleg. Daarnaast was hij lovend over zijn sterkhouder. 'Steven scoort minder, maar geeft wel meer assists. Hij is onzichtbaar belangrijk. Hij is voor mij één van de eerste die op het bord staat.'

Van Bommel - die tevens verklapte dat Daniel Schwaab centraal achterin gaat spelen in plaats van de geschorste Nick Viergever - zei geen extra druk te voelen, hoewel er dus werd gelijkgespeeld tegen LASK, nadat vorige week FC Utrecht met 3-0 te sterk was. 'Bij PSV wordt verwacht dat je wint, zo simpel is het. Ondanks het resultaat gisteren hebben we best aardig gespeeld. Als je met 1-0 of 6-0 wint heb je een fantastische wedstrijd gespeeld. Ik maak me pas druk als we twee keer weggespeeld worden en geen schijn van kans hebben. Dat is niet zo.'

En dus is er bij de ex-middenvelder geen sprake van chagrijn. 'De ene keer kun je beter met een resultaat omgaan dan een andere keer. Als we weggespeeld worden, is mijn humeur echt niet goed. Na zo'n duel als gisteren is dat anders. Ik vond ons spel heel goed.' Het meespelen van Malen en Bergwijn is dus nog twijfelachtig, Viergever en Jorrit Hendrix ontbreken sowieso. Zij kregen vorige week direct rood en zullen dus vanaf de tribune moeten toekijken.

AZ kan nieuwe status bevestigen in 'onneembaar' Philips Stadion
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.