PSV beloont Lundqvist met selectieplek

Reacties

De selectie van PSV is met ingang van dinsdag een speler rijker. De negentienjarige Ramon Pascal Lundqvist is door trainer Phillip Cocu overgeheveld naar het eerste elftal.

PSV beloont Lundqvist met selectieplek

De Zweedse middenvelder traint al enige tijd mee bij het eerste elftal en maakt daar een goede indruk. Zo viel hij al in tegen NEC (0-4) en ADO Den Haag (3-1) en kreeg hij zes minuten speeltijd in het Champions League-duel met Atlético Madrid. Cocu toont zich via de PSV-kanalen trots. 'Hij heeft over een langere periode laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap. Daar hebben we hem nu voor beloond.'

De talentvolle Zweed kwam in 2013 naar Eindhoven, waar hij begon in de B1. Via de verschillende jeugdelftallen kwam hij terecht bij Jong PSV, waar hij doorgaans zijn wedstrijden speelt. In Eindhoven wordt hij al langere tijd gezien als een talent voor de toekomst.

Poulsen
Waar Lundqvist een plek in de kleedkamer krijgt, lijkt Simon Poulsen op weg naar de uitgang bij PSV. De inmiddels 32-jarige linksback is op een zijspoor terecht gekomen. Zelfs bij de afwezigheid van zowel Joshua Brenet als Jetro Willems, blijkt hij geen optie voor Cocu.

De Deen was deze zomer ook al op zoek naar een nieuwe werkgever, maar kon geen geschikte club vinden. Aangezien hij nog over een eenjarig contract beschikte, besloot hij in Eindhoven te blijven. Florian Jozefzoon bevindt zich in een soortgelijke situatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.