PSV ondanks crisissfeer nauwelijks op achterstand

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV probeert zaterdagavond ten koste van ADO Den Haag een einde te maken aan een zwakke serie.

PSV ondanks crisissfeer nauwelijks op achterstand
Speelronde: 14
Aftrap: zaterdag 26 november, 19.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Landskampioen PSV verloor dit Eredivisie-seizoen al in zes van de dertien wedstrijden punten. Voorafgaand aan dit weekeinde bedroeg de achterstand op koploper Feyenoord liefst zes punten. ADO Den Haag is na de superstart verworden tot een middenmoter.

• Het affiche PSV - ADO Den Haag is toe aan de 43ste editie in het kader van de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben een positieve balans met dertig zeges en vijf nederlagen. Zeven keer bleef een winnaar uit.

• PSV verspeelde dit seizoen al negen punten voor eigen publiek. Dat zijn er al net zoveel als in de complete voorbije jaargang.

• In het Philips Stadion werd deze jaargang slechts zeven keer gescoord in de Eredivisie. Daarmee was het PSV-onderkomen na dertien speelrondes het 'minst productieve' stadion.

In het seizoen 2010/11 verloor PSV thuis met 0-1 van ADO Den Haag.
In het seizoen 2010/11 verloor PSV thuis met 0-1 van ADO Den Haag.

• PSV mag dan derde staan, de Eindhovenaren keken tot nu toe slechts 57 minuten tegen een achterstand aan in de competitie. Dat is minimaal één uur korter dan elke andere Eredivisie-club.

• In zeven van de eerste dertien competitiewedstrijden hield PSV de nul. De Eindhovenaren hebben samen met Feyenoord de meeste clean sheets verzameld.

• ADO Den Haag trof in negen van de laatste elf uitwedstrijden bij PSV geen doel. In de hele reeks werd slechts tweemaal gescoord, twee keer door Wesley Verhoek. In het seizoen 2010/11 leverde dat ADO een 0-1 overwinning op in het Philips Stadion.

• Als we alleen kijken naar het aantal tegengoals, dan is ADO bezig aan het beste seizoen sinds 1990/91. Destijds kreeg de residentieclub negentien goals om de oren in de eerste dertien duels, in deze jaargang staat de teller op 21 tegentreffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.