PSV behoudt CL-kansen in verhit duel met RC Lens

PSV maakt nog altijd kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Eindhovenaren grepen de laatste strohalm en wonnen thuis wel van RC Lens, dat twee weken geleden 1-1 speelde tegen PSV.

PSV
PSV
1 - 0
Lens
Lens

Dat het duel in Eindhoven gewonnen móest worden, was na de 1-1 in Frankrijk meer dan duidelijk. Door remises tegen Sevilla en Lens en de nederlaag tegen Arsenal was een andere uitslag voor PSV niet mogelijk. Datzelfde gold overigens voor Lens, dat zelf ook nog volop vecht om een plek in de volgende ronde.

PSV kon al vroeg in de wedstrijd juichen toen Luuk de Jong PSV op voorsprong bracht. Johan Bakayoko kreeg de bal op rechts, gaf voor met links en binnenkoppen bleek voor De Jong een koud kunstje. De vroege openingsgoal gaf PSV de gewenste boost, maar Lens liet zich niet uit het veld slaan. De Fransen waren vaak gevaarlijk, zonder PSV echt aan het wankelen te brengen. Dat PSV niet voor rust verder afstand nam van Lens, had het aan zichzelf te wijten. Zo was een steekbal van Joey Veerman op Bakayoko niet goed en was PSV in de eindfase te slordig om grote kansen te creëren.

Ook voor Lens waren de belangen groot, dus gingen ook de Fransen vol op de aanval en waren er regelmatig opstootjes omdat de gemoederen regelmatig hoog opliepen. Scheidsrechter Daniel Siebert had het in de slotfase van de eerste helft druk en moest in acht minuten tijd zes keer geel trekken omdat spelers niet van elkaar af konden blijven. Voor rust ontsnapte PSV nog aan de gelijkmaker van Lens. Olivier Boscagli verkeek zich op een hoge bal, waardoor Abdul Samed de bal in alle rust voor kon geven, maar in kansrijke positie schoot Machado over het doel van Walter Benítez.

Na een uur spelen kwam PSV goed weg omdat weer Machado een grote kans op een doelpunt kreeg, ditmaal gleed hij weg. Kort daarna liet Hirving Lozano een megakans op 2-0 liggen. De wedstrijd stond bol van spektakel en het publiek in Eindhoven kreeg een puntje-van-je-stoel-wedstrijd voorgeschoteld, waarin de irritaties bij Lens steeds meer toenamen. Niet alleen omdat het veld nat was, vooral omdat er voorin veel misging bij de Fransen, getuige hun plots zeer felle manier van spelen.

De PSV'ers moesten in het laatste kwartier van de wedstrijd flink teren op hun reserves. Bakayoko zat er conditioneel doorheen, net als een paar andere spelers. De meegesnelde Bakayoko zag tot zijn frustratie hoe Lozano in een twee-tegen-één-situatie niet voor hem koos, maar voor eigen succes ging. Niet veel later kroop PSV door het oog van de naald omdat Lens de paal raakte. Het slot van de wedstrijd vertelde alles over hoe diep de Eindhovenaren moesten gaan om de overwinning over de streep te trekken. Na 94 minuten floot scheidsrechter Siebert voor het einde van de wedstrijd.

PSV staat na vanavond op de tweede plaats in Groep B en moet tegen Sevilla en Arsenal overwintering veilig zien te stellen.