PSV akkoord met Brighton: hoofdprijs voor Pröpper

Reacties

PSV heeft met Brighton & Hove Albion een akkoord bereikt over de transfer van Davy Pröpper. In tegenstelling tot wat Engelse media meldden ontvangen de Eindhovenaren de hoofdprijs voor de 25-jarige middenvelder.

PSV akkoord met Brighton: hoofdprijs voor Pröpper

In plaats van de circa vier miljoen euro waarover enkele Britse kranten spraken, gaat het om een transfersom van twaalf tot vijftien miljoen euro. Technisch manager Marcel Brands wilde tegenover VI nog niet op de zaken vooruitlopen en hield zijn lippen op elkaar over de transfersom. 'Dat kan ik pas melden als alles helemaal rond is en dat is nu nog niet het geval', reageerde de technisch manager desgevraagd.

Pröpper is inmiddels in Engeland om zijn transfer naar Brighton af te ronden en ontbrak daarom bij het oefenduel van PSV met FC Augsburg. The Seagulls willen de komst van de vijfvoudig international binnen 48 uur definitief maken. In dat geval wordt Pröpper verreweg de duurste aankoop in de clubhistorie. Nu is dat nog de Australische doelman Mathew Ryan (zes miljoen).

Afgelopen winter was Pröpper al dicht bij een transfer naar Zenit Sint-Petersburg, maar destijds wilde PSV niet meewerken aan een transfer ondanks het lucratieve aanbod uit Rusland: veertien miljoen plus bonussen. Brands zei destijds al dat er in de zomer wel te praten viel over een vertrek van Pröpper. Met de miljoenendeal heeft PSV het gat in de begroting van vijf miljoen gedicht.

Dat gat was ontstaan doordat PSV in de derde voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld door NK Osijek. Pröpper begon in het heenduel met de Kroaten nog verrassend op de bank, maar startte donderdag tijdens de return gewoon weer in de basis. De voormalig speler van Vitesse, dat in 2015 4,5 miljoen euro voor hem ontving, heeft nog een driejarig contract in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.