Pröpper in Engeland voor afronding transfer naar Brighton

Reacties

Davy Pröpper is op weg naar Brighton & Hove Albion. PSV heeft de middenvelder toestemming gegeven om een medische keuring te ondergaan en te onderhandelen over een contract.

Pröpper in Engeland voor afronding transfer naar Brighton

Pröpper ontbreekt vandaag in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met FC Augsburg (om 15.00 uur begonnen) en is al in Engeland. Brighton hoopt de deal binnen 48 uur af te ronden en mikt volgens Engelse media op een transfersom van ongeveer vier miljoen euro. Dat bedrag ligt naar verwachting echter hoger.

De PSV-middenvelder was afgelopen winter al dicht bij een overstap. Toen had Zenit Sint-Petersburg concrete belangstelling. De Russen klopten toen bij PSV aan met een aanbieding van veertien miljoen euro exclusief bonussen. De Eindhovenaren hielden een vertrek van Pröpper toen tegen.

Achteraf een pijnlijke keuze, want nu ontvangt PSV tien miljoen minder voor de middenvelder. De club liet Pröpper niet vertrekken omdat het vol voor de titel ging. Uiteindelijk eindigden de Eindhovenaren echter als derde, waardoor niet alleen de transfersom van Pröpper maar ook de Champions League-inkomsten werden misgelopen.

De bij Vitesse opgeleide middenvelder was vorig seizoen nog zeker van een basisplaats bij de nummer drie van de Eredivisie. Dit seizoen begon hij bij de eerste Europa League-wedstrijd tegen NK Osijek verrassend genoeg op de bank, waarna hij bij de return wel aan de aftrap verscheen. PSV werd in de derde voorronde uitgeschakeld door de Kroaten. Door die uitschakeling kampt PSV met een gat van vijf miljoen euro in de begroting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.