'PSG ziet in Yamal de nieuwe Mbappé: Barcelona peinst niet over megatransfer'

Reacties

Paris Saint-Germain raakt Kylian Mbappé in de zomer kwijt en is nu op zoek naar een nieuwe superster voor zijn voorhoede. Spaanse media berichten zaterdag dat Lamine Yamal bovenaan de verlanglijst staat. Barcelona wil echter niets van een vertrek van zijn parel weten.

'PSG ziet in Yamal de nieuwe Mbappé: Barcelona peinst niet over megatransfer'
© Pro Shots

Yamal is pas zestien jaar oud, maar heeft reeds 38 wedstrijden in het eerste elftal van Barcelona gespeeld. Bovendien staat hij al op vier interlands voor de Spaanse nationale ploeg. De aanvaller staat bekend als een van de grootste talenten van dit moment en was vrijdag, in de 1-0 overwinning van Barcelona op Real Mallorca, nog de matchwinner én de grote uitblinker.

Daags na deze zege wordt er in Spanje gesproken over Franse interesse in Yamal. PSG zou het wonderkind willen hebben als de opvolger van Mbappé. Marca claimt dat er zelfs al een bod van liefst tweehonderd miljoen euro is uitgebracht, maar dat Barcelona dit voorstel heeft afgewezen. De kampioen van Spanje wil, ondanks de financiële problemen waar zij mee te maken heeft, niets weten van een vertrek van Yamal.

Dat schrijft ook Mundo Deportivo, dat de berichtgeving van Marca overigens afdoet als onzin. De Catalaanse krant stelt dat er nog geen bod is uitgebracht op Yamal. Wel weet ook Mundo Deportivo dat PSG de Barcelona-aanvaller hoog op het verlanglijstje heeft staan. Maar, zo voegt het medium direct toe, het ziet er niet naar uit dat het tot een transfer gaat komen. Zelfs bij een bod van tweehonderd miljoen euro wil Barcelona er niet over nadenken. 

Yamal tekende in oktober een nieuw contract bij Barcelona, tot medio 2026, waarin een gelimiteerde afkoopsom van een miljard euro zit. De club heeft bovendien de toezegging van zaakwaarnemer Jorge Mendes dat Yamal rond zijn achttiende verjaardag gaat bijtekenen tot de zomer van 2030. Daarom worden ze bij Barcelona niet angstig van de PSG-belangstelling.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.