PSG wint eindelijk, duel Been en Van den Brom gelijk

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Aras Özbiliz was als invaller goud waard voor Kuban Krasnodar • Tijdens het bezoek aan Dinamo Moskou tekende hij voor de winnende 1-2 in de 93ste minuut • Door die goal vertoeft Kuban in de subtop en is Dinamo troosteloos hekkensluiter met slechts drie punten •

• FK Krasnodar verloor op eigen veld met 0-1 tegen CSKA Moskou • Oud-VVV-spits Ahmed Musa maakte de enige treffer, waardoor CSKA op een puntje achterstand van de koplopers Zenit Sint-Petersburg en Terek Grozny komt •

• Trainer Guus Hiddink blijft met FC Anzhi uitstekend presteren • Op bezoek bij Kryla Sovetov Samara won Anzhi met 1-2 • Zodoende bedraagt de achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg maar twee punten •

• De Moskouse derby tussen Lokomotiv en Spartak eindigde in een 2-1 zege voor eerstgenoemde ploeg • Demy de Zeeuw kon tijdens de 76 minuten dat hij meedeed niet voorkomen dat Dame N'Doye en Roman Pavluychenko scoorden • De tegentreffer van Dmitry Kombarov bood Spartak geen soelaas • • Het onderonsje tussen de trainers John van den Brom en Mario Been, oftewel de topper tussen Anderlecht en Racing Genk, eindigde in 2-2 • Anderlecht houdt zodoende een zuur gevoel over aan het duel aangezien de achterstand op koploper Club Brugge opliep naar vier punten • Namens de thuisploeg scoorden Milan Jovanovic en Massimo Bruno, terwijl Been aanwinst Benjamin De Ceulaer en Steven Joseph-Monrose als doelpuntenmakers kon noteren •

• Ron Jans heeft met Standard Luik de topper bij Club Brugge verloren met 4-2 • Carlos Bacca (2), Lior Rafaelov (strafschop) en Meme Tchité scoorden namens de thuisploeg • Ryan Donk, die negentig minuten meedeed bij Brugge, zag hoe Ingacio Gonzaléz en Dudu Biton trefzeker waren namens de formatie van Jans • Club is zodoende nog steeds koploper met zestien punten uit zes optredens en Standard ziet de achterstand groeien • • Girondins Bordeaux kreeg zondag in eigen huis tegen Olympique Nice in de 92ste minuut een tegenvaller te verwerken • Henri Saivet tekende voor de gelijkmaker, waardoor de ploeg averij opliep • Bordeaux draait nog wel steeds mee in de bovenste regionen •

• Olympique Marseille is nog altijd de trotse koploper in Frankrijk • Door de zege van zondag op Stade Rennes is de ploeg nog altijd zonder puntenverlies • Rennes werd met 3-1 verslagen, waardoor rivaal Olympique Lyon op een achterstand van twee punten staat •

• Paris Saint-Germain heeft in Frankrijk 'eindelijk' de eerste competitiezege geboekt • Het sterrenensemble won op bezoek bij Lille met 1-2 door twee goals van Zlatan Ibrahimovic • In de eerste minuut schoof de Zweed al het openingsdoelpunt binnen en halverwege het eerste bedrijf betekende zijn stift de 1-2 • Tussendoor had Aurélien Chedjou koppend voor de gelijkmaker gezorgd • Na drie gelijke spelen wint PSG, waardoor de titelkandidaat nu over zes punten beschikt • Lille heeft een puntje minder • • In Zweden stond een voor Nederland interessant treffen op het programma • AIK ging op bezoek bij Helsingborgs IF • Het duel tussen de EL-tegenstanders van respectievelijk PSV en FC Twente eindigde in 2-1 • Celso Borges nam de winnende goal voor zijn rekening • • Ook in Oekraïne kwam een EL-tegenstander van PSV in actie • Dnjepr Dnjepropetrovsk kwam op bezoek bij Vorskla Poltava niet verder dan een 2-2 remise • • In Turkije een teleurstellende remise voor Fenerbahçe • Op bezoek bij Sivasspor werd doelpuntloos besloten • Fener heeft nu vijf punten uit drie duels en is dus nog wel ongeslagen •

• Galatasaray is koploper na de 3-2 zege op Bursaspor • Umut Bulut, een eigen goal van Musa Cagiran (nadat een schot van invaller Nordin Amrabat terugkwam van de paal) en Burak Yilmaz zorgden voor de treffers van de thuisploeg • Diezelfde Cagiran en Ömer Erdogan waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van Bursaspor • Gala is met zeven punten uit drie duels alleen lijstaanvoerder in Turkije •

• Trabzonspor ging bij Gaziantepspor met 1-0 onderuit door een benutte strafschop van Senijad Ibricic • De doelpuntenmaker haalde het laatste fluitsignaal niet omdat hij dertien minuten na zijn doelpunt met rood moest inrukken • Zijn ploeg hield evenwel stand • • Sporting Braga ging in de derde competitiewedstrijd in Portugal pijnlijk onderuit bij Pacos de Ferreira met 2-0 • De thuisploeg heeft zodoende met vijf punten een puntje meer dan Braga • Benfica won in eigen huis van Nacional met 3-0 (twee keer Oscar Cardozo en Rodrigo) • Ola John zat het gehele duel op de bank • Benfica deelt de koppositie met FC Porto, beiden ploegen hebben zeven punten maar Benfica een iets beter doelsaldo • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.