'PSG wil aanwinst spoedig presenteren en deelt Chelsea nieuwe tik uit'

Reacties

Paris Saint-Germain staat op het punt om een nieuwe zomeraanwinst binnen te halen. Rechtsback Nordi Mukiele gaat zich voor vijf seizoenen verbinden aan de club, zo schrijft L'Équipe. Volgens journalist Fabrizio Romano betaalt PSG een kleine twaalf miljoen euro als vaste transfersom aan RB Leipzig. Via bonussen kan het bedrag oplopen tot circa zestien miljoen euro.

'PSG wil aanwinst spoedig presenteren en deelt Chelsea nieuwe tik uit'
© Pro Shots

Mukiele ondergaat maandagavond al het eerste deel van zijn medische keuring. Chelsea was ook in de markt voor de verdediger en volgens Romano waren The Blues bereid om Timo Werner in een eventuele deal te betrekken. Werner was uiterst succesvol in een eerder dienstverband bij Leipzig, maar een rentree lijkt niet in de maak. PSG trekt immers aan het langste eind en hoopt Mukiele dinsdag officieel te presenteren.

De 24-jarige Mukiele, enkelvoudig international van Frankrijk, speelt sinds de zomer van 2018 voor Leipzig. Hij kwam voor maximaal zestien miljoen euro over van Montpellier. Sindsdien was hij goed voor exact honderd wedstrijden in de Bundesliga. Mukiele wordt na middenvelder Vitinha, linksback Nuno Mendes en spits Hugo Ekitike de vierde zomeraanwinst in Parijs.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mukiele kan ook als centrumverdediger uit de voeten, maar voelt zich het meest thuis op de rechtsbackpositie. Daar zal hij de concurrentie aangaan met Achraf Hakimi. Voor Chelsea is het mislopen van Mukiele een nieuwe klap in de zoektocht naar defensieve versterking. De club lijkt ook mis te tasten in de jacht op Jules Koundé, die op weg is naar Barcelona.

Dat Lukieke gaat vertrekken bij Leipzig, staat in ieder geval vast. Hij neemt maandagavond afscheid van de supporters in een bericht op Instagram. 'Lieve RBL-familie. Ik wil jullie bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan', schrijft hij onder meer. 'Dankzij jullie voelde ik me sinds de eerste dag thuis. Het valt me zwaar om vandaag te vertrekken. Ik wil iedereen bedanken die ons heeft geholpen onze doelen te bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.