PSG trekt alle registers open: astronomisch salaris en XXL-bonus voor Mbappé

Reacties

Paris Saint-Germain stelt alles in het werk om Kylian Mbappé uit de grijpgrage handen van Real Madrid te houden. De Franse grootmacht heeft zijn steraanvaller een duizelingwekkend contractaanbod gedaan. Dat bestaat uit - schrik niet -  tweehonderd miljoen euro in twee jaar.

PSG trekt alle registers open: astronomisch salaris en XXL-bonus voor Mbappé
© Pro Shots

Mbappé loopt komende zomer uit zijn contract in Parijs, wat betekent dat de 23-jarige international transfervrij kan aansluiten bij een andere club. Alles wijst erop dat Real Madrid, uitgerekend de tegenstander van PSG in de achtste finale van de Champions League, op het punt staat Mbappé binnen te halen. De Spaanse topclub zit al tien jaar achter Mbappé aan en heeft goede hoop dat de Fransman vanaf komend seizoen in Estadio Santiago Bernabeú te bewonderen is.

Maar niet als het aan PSG ligt. De koploper van de Ligue 1 doet verwoede pogingen Mbappé alsnog op andere gedachten te brengen. Daarvoor heeft de directie volgens Le Parisien een duizelingwekkend voorstel in gedachten. Kiest Mbappé voor een contractverlenging tot medio 2024, dan strijkt het fenomeen een basissalaris van vijftig miljoen euro per jaar op. Daar komt nog eens een tekenbonus van honderd miljoen euro bovenop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Laatste zetje
Dat betekent dat Mbappé bij elkaar opgeteld tweehonderd miljoen euro in twee jaar tijd kan verdienen als hij zijn contract in de Franse hoofdstad openbreekt en verlengt. Of dat genoeg is om de vedette nog minimaal twee jaar in het Parc des Princes te houden, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de supporters van PSG er alles aan doen om een van de beste aanvallers in de clubhistorie het laatste zetje te geven.

Voor het thuisduel met Saint-Étienne doemde afgelopen zaterdag een spandoek op met daarop de woorden 'De Bondy à Paris. Kylian, ton histoire s'écrit ici'. Vrij vertaald: 'Van Bondy tot Parijs. Kylian, je geschiedenis is hier geschreven'. Daarmee deed de aanhang een beroep op het sentiment van Mbappé, die is opgegroeid in de buitenwijk Île-de-France.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Saillant genoeg deed Mbappé vorige maand zijn mogelijk nieuwe werkgever nog de das om. In de extra speeltijd zorgde hij voor de enige treffer tegen Real Madrid, dat volgende week woensdag tijdens de return nog alle zeilen moet bijzetten om door te stoten naar de laatste acht van de Champions League. Ook de Franse media bemoeiden zich na dat duel met zijn toekomst door te stellen dat Mbappé zou zijn geschrokken van het niveau van Real Madrid.

Mag PSG zich dankzij deze ultieme poging dan tóch opmaken voor een langer verblijf van Mbappé? De kansen lijken langzaam te keren, maar de Parijzenaren doen er verstandig aan alvast te zorgen voor voldoende liquide middelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.