PSG-trainer over bizarre situatie langs de zijlijn: 'Geen probleem voor mij'

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Christophe Galtier is buitengewoon opgelucht na de comeback van zijn ploeg in het spektakelstuk tegen Lille zondagmiddag. De oefenmeester ging ook in op de opmerkelijke inmenging van technisch adviseur Luis Campos langs de zijlijn.

PSG-trainer over bizarre situatie langs de zijlijn: 'Geen probleem voor mij'
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 3
Lille
Lille

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSG, dat na iets meer dan een kwartier al met 2-0 voor stond. Daarna gaf de ploeg van Galtier het echter helemaal weg. Halverwege de tweede helft kwam Lille op 2-3 te staan. Op dat moment had Campos genoeg gezien. Hij verliet zijn stoel bovenin het stadion, stormde naar beneden en begon zich te roeren langs de zijlijn. Campos schreeuwde vanalles naar de spelers van PSG en de arbitrage.

Of de boodschap van de Portugees nu hielp of niet: de thuisploeg draaide het in de slotminuten tóch nog om dankzij treffers van Kylian Mbappé en Lionel Messi. Na die winnende goal in de 94ste minuut kwam de ontlading los bij PSG en vloog zelfs Galtier de Argentijn in de armen (foto).

'Deze overwinning geeft ons lucht', vertelde Galtier achteraf in gesprek met L'Équipe. 'Als je trainer van PSG bent en je verliest drie wedstrijden op rij, dan komt er druk, ook vanuit jullie, dat is normaal. Ik probeer dat te negeren en in mijn bubbel te blijven. Maar uiteraard heb ik na deze drie nederlagen ook discussies gevoerd met de directie en de voorzitter', erkende de oefenmeester.

© Pro Shots

Hij werd ook gevraagd naar het gedrag van Campos. De td meldde zich vorige week al in de kleedkamer in de rust van het duel met AS Monaco en liet zich nu dus gelden langs de lijn. 'Het is geen bemoeienis', vindt Galtier. 'Ook niet in Monaco. Luis is gepassioneerd over winnen. Er is woede, zeker, maar geen bemoeienis', benadrukte Galtier.

'Wat dit betekent? Een groot verlangen om succesvol te zijn. Luis is natuurlijk onderdeel van onze technische staf. Dit is geen probleem voor mij, omdat hij zich niet bemoeit met het technische-tactische gedeelte. Hij is alleen gepassioneerd', zei Galtier.

Blessure Neymar
Tot slot werd de trainer ook gevraagd naar de blessure van Neymar, wiens enkel lelijk dubbelklapte. De eerste berichten in Franse zijn overwegend positief. De hoop bestaat dat hij op 8 maart de Champions League-return tegen Bayern kan halen. 'Hij heeft een verstuikte enkel. Het wordt nu nog onderzocht hoe ernstig het is', zei Galtier daarover. 'Hetzelfde geldt voor de knieblessure van Nuno Mendes, dat lijkt niet al te serieus.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
5
Lille
38
19
10
9
65-44
+21
67
6
Monaco
38
19
8
11
70-58
+12
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.