'PSG plant afscheidsceremonie voor Mbappé'

Reacties

Paris Saint-Germain gaat zondag naar alle waarschijnlijkheid afscheid nemen van Kylian Mbappé. De aanvaller gaat de topclub vrijwel zeker verlaten in de zomer en volgens Le Parisien is om die reden de afscheidsceremonie in voorbereiding.

'PSG plant afscheidsceremonie voor Mbappé'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 3
Toulouse
Toulouse

Daarover schrijft het Franse medium donderdag. Hoewel de verhoudingen tussen het kamp Mbappé en eigenaar Nasser Al-Khelaïfi 'aanzienlijk zijn bekoeld', zou de club bezig zijn met een passend afscheid tijdens een ceremonie rond de laatste thuiswedstrijd in de Ligue 1. De verwachting is dat trainer Luis Enrique de aanvaller zijn 'laatste dans' niet ontneemt en hem ditmaal wel in de basis zet. De laatste weken begon Mbappé veelvuldig op de bank in de Franse competitie. 

Hoewel de club baalt van zijn transfervrije vertrek en het teleurstellende duel met Dortmund kort op het treffen met Toulouse zit, is een gepast afscheid wel op zijn plek, zo meent PSG. 'Het moeilijk te geloven dat het publiek ondanks de teleurstelling van deze week geen eerbetoon brengt aan hun nummer 7', schrijft Le Parisien.

De Franse titel heeft PSG na de Franse Super Cup al gepakt en in de Ligue 1 wacht na de thuiswedstrijd tegen Toulouse nog uitduels bij OGC Nice en FC Metz. De laatste officiële wedstrijd van het seizoen is de Franse bekerfinale tegen Olympique Lyon in Stade Pierre-Mauroy. 

Mbappé op Spelen?

Voor welke club Kylian Mbappé komend seizoen ook speelt: als het aan de Franse president Emmanuel Macron ligt, neemt de aanvaller eerst in elk geval deel aan de Olympische Spelen met het Onder 23-team van Frankrijk. Thierry Henry mag drie dispensatiespelers toevoegen en als het aan Macron ligt, is Mbappé een van hen. Hoewel hij ook het EK moet spelen met Frankrijk, heeft de president naar eigen zeggen 'de maximale druk uitgeoefend op zijn toekomstige club'. Of dat Real Madrid is, wilde hij overigens niet bevestigen.
Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
34
22
10
2
81-33
+48
76
2
Monaco
34
20
7
7
68-42
+26
67
3
Brest
34
17
10
7
53-34
+19
61
4
Lille
34
16
11
7
52-34
+18
59
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.