PSG ontsnapt na verlenging aan tweede bekerblamage van het seizoen

Paris Saint-Germain is woensdagavond aan een nieuwe blamage ontsnapt. De Franse topclub won in de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France pas na verlenging van Villefranche, dat uitkomt op het derde niveau.

Villefranche
nv
0 - 3
PSG
PSG

Hoewel PSG in januari nog werd verrast door Guingamp in het toernooi om de Coupe de la Ligue (1-2) besloot trainer Thomas Tuchel om zijn sterrenvoorhoede rust te geven. De oefenmeester moet het sowieso lang stellen zonder Neymar vanwege een voetblessure. Eric Maxim Choupo-Moting, Moussa Diaby en Ángel Di María vormden tegen Villefranche de aanval met achter hen Julian Draxler. Ook winteraankoop Leandro Paredes startte.

PSG had weliswaar de hele wedstrijd meer balbezit, derdeklasser Villefranche hield knap stand en kreeg zelfs kansen, via onder anderen Nicolas Burel (naast) en Arnold Celin Lemb (over). De bezoekers meldden zich via Diaby en Di María voor het doel, maar zij werkten de bal allebei naast.

Het aantal kansen was echter veel te weinig gezien het niveauverschil en na rust besloot Tuchel in te grijpen. Kylian Mbappé kwam in de ploeg voor Di María en met nog ruim tien minuten te gaan viel ook Edinson Cavani in. Hij verving Choupo-Moting. Met het duo in het veld lukte het PSG echter niet om de wedstrijd voor het einde van de reguliere speeltijd te beslissen. Er kwam een verlenging.

Mbappé en Cavani lieten zich daarna zien aan de kant van PSG. Mbappé dwong keeper Antoine Philippon tot een redding en uiteindelijk was het Cavani die de openingstreffer inleidde. De aanvaller nam een dieptepass aan, betrad het strafschopgebied en gaf voor op Draxler, die de bal van dichtbij in het doel werkte: 0-1. PSG liep daarna nog uit naar 0-3 via Diaby en Cavani, die allebei scoorden op aangeven van Mbappé.

PSG krijgt zaterdag in de Ligue 1 bezoek van Girondins Bordeaux en speelt daarna op dinsdag in de achtste finale van de Champions League op Old Trafford tegen Manchester United.

Uit onderstaand overzicht blijkt dat PSG binnen de landsgrenzen zelden een prijs niet wint:

Ligue 1: Coupe de France: Coupe de la Ligue: Franse Super Cup: