Paris Saint-Germain heeft zich niet nog een keer verslikt in Guingamp. De Franse sterrenformatie maakte zaterdag gehakt van de Bretonse club.

PSG
9 - 0
Guingamp
Guingamp

Guingamp had tien dagen geleden voor een enorme stunt gezorgd door PSG op eigen veld te kloppen. Twee penalty's in de slotfase bezegelden het verrassende Parijse lot in de strijd om de Coupe de la Ligue (1-2). Maar zover liet PSG het dit keer in de Ligue 1 niet komen.

PSG had voor rust de klus al geklaard. Neymar en twee keer Kylian Mbappé hadden in de eerste 45 minuten de illusies van Guingamp tot nul gereduceerd. De openingstreffer van de Braziliaan in de elfde minuut was fraai. Hij controleerde met de borst, wipte de bal over verdediger Jordan Ikoko heen en tikte vervolgens raak.

In de tweede helft voegde Edinson Cavani zich als laatste van de PSG-aanvalslinie tot de doelpuntenmakers van de avond. Een half uur voor tijd maakte de Uruguayaan de 4-0 om zes minuten later met een rake kopbal ook de vijfde PSG-treffer voor zijn rekening te nemen.

Voor Guingamp bleef de schade daar niet bij. Neymar, Cavani en Mbappé onderstreepten met ieder nog een treffer de klasse van de PSG-aanvalslinie. Thomas Meunier droeg nog een steentje bij aan de afstraffing van Guingamp, dat het bezoek aan de koploper dit keer moest bekopen met een monsternederlaag.

Een smetje voor PSG was het uitvallen van Marco Verratti met een enkelblessure in de beginfase. Over de ernst is nog niets bekend.