PSG boekt zuinige bekerzege dankzij pingel en videoref

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. Het speelde op bezoek bij Amiens SC een goed uur tegen tien man, was de veel betere ploeg, maar scoorde 'slechts' tweemaal: 0-2.

Afgelopen zondag deelde de imponerende Parijse miljardenformatie nog een flink pak slaag uit in de Coupe de France, het belangrijkste nationale bekertoernooi. Door goals van Kylian Mbappé, Neymar en Ángel Di María (alledrie twee treffers) werd Stade Rennes toen met 1-6 van het veld geblazen. Trainer Unai Emery koos woensdag voor datzelfde trio voorin, Javier Pastore en Edinson Cavani zaten net als drie dagen eerder niet bij de wedstrijdselectie. Het tweetal keerde te laat terug van vakantie en moest derhalve ook tegen Amiens toekijken.

Desondanks bleven er meer dan genoeg supersterren over bij PSG, maar de thuisploeg hield knap tot de rust stand. Amiens bereikte die pauze echter met tien man, na een rode kaart voor keeper Régis Gurtner. De goalie van Amiens kwam ruim tien minuten voor de pauze ver uit zijn doel, werd net buiten de zestien uitgekapt door de doorgebroken Mbappé, maar torpeteerde de jongeling met een veel te hoog geheven been. Gurtner moest met rood inrukken en spits Moussa Konaté werd vervangen door tweede doelman Jean-Christophe Bouet. Laatstgenoemde redde vervolgens nog knap op een vrije trap van Di María en een knal van Mbappé, waardoor het halverwege nog 0-0 stond.

Zeven minuten na de pauze was het verzet van Amiens echter gebroken. Neymar ging na een vlotte combinatie in de zestien onderuit, door een uitgestoken been van verdediger Thomas Monconduit, en benutte de strafschop zelf koeltjes door Bouet de verkeerde hoek in te sturen. Een aanzet tot een enorme uitslag zoals zondag was die goal niet, er kwam slechts nog een treffer van Adrien Rabiot bij: 0-2. De kopbal van middenvelder ging via de paal duidelijk over de lijn, maar toch gebaarde de scheidsrechter van dienst dat hij op basis van de videoscheidsrechter een doelpunt toekende.

Door de zege heeft PSG zich geplaatst voor de halve finale, waarin ook AS Monaco (dat dinsdag al won van OGC Nice), Rennes (die ploeg won van Toulouse) en Montpellier (dat te sterk was voor Angers) staan. PSG speelt nu tegen Rennes, Monaco treft Montpellier.