Miljoenenaanval PSG laat niets heel van Stade Rennes

Paris Saint-Germain heeft zondagavond op simpele wijze de volgende ronde van het toernooi om de Coupe de France bereikt. Stade Rennes maakte op eigen veld geen schijn van kans: 1-6.

Trainer Unai Emery liet Javier Pastore en Edinson Cavani op de tribune omdat beide spelers zich te laat hadden gemeld op de club na de korte vakantie rond de feestdagen. Toch was het ook zonder het tweetal al vroeg duidelijk dat PSG een moeiteloze avond zou krijgen. Na 25 minuten was de stand al 0-3.

De schiettent werd al na negen minuten geopend door Kylian Mbappé, die op aangeven van Thiago Silva raak schoot. Neymar verdubbelde de marge en Ángel Di María voegde zich als laatste aanvaller op het scoreformulier. De Argentijn tikte binnen uit een voorzet van Yuri Berchiche. Uit een geweldige uitgespeelde aanval zorgde Neymar vlak voor rust voor de vierde treffer.

Het was na rust de vraag waar de teller zou stoppen voor PSG, maar tegen de verwachting in was het Rennes dat scoorde. Nadat doelman Kevin Trapp PSG in de tweede helft tot twee keer toe op de been hield, deed de thuisploeg alsnog iets terug. Benjamin Bourigeaud benutte een strafschop na een handsbal van Thiago Motta.

De vijfde treffer voor de bezoekers bleef echter niet uit. Kort nadat Neymar de paal raakte, schoot Di María wel raak met zijn linkervoet. In navolging van de Argentijn en Neymar tekenden Mbappé vervolgens ook voor zijn tweede treffer van de avond: 1-6.

PSG speelt aanstaande woensdag weer een bekerduel, maar dan in het toernooi om de Coupe de La Ligue. De Parijse club gaat op bezoek bij Amiens. Stade Rennes speelt dan thuis tegen Toulouse.