PSG boekt na veel tegenslag belangrijke zege met zorgen

Paris Saint-Germain heeft een avond met twee gezichten achter de rug. Enerzijds won de kampioen van Montpellier en vergrootte het zijn voorsprong als koploper. Aan de andere kant verloor PSG Kylian Mbappé en Sergio Ramos al voor rust met blessures. Slechte timing, zo met de terugkeer van de Champions League voor de boeg.

Montpellier
Montpellier
1 - 3
PSG
PSG

In de openingsfase draaide alles om Mbappé. De aanvaller van PSG kreeg een strafschop te nemen na een overtreding op Ramos. Hij stuitte vanaf elf meter op doelman Benjamin Lecomte, maar mocht nog eens aanleggen omdat de keeper niet op zijn lijn was gebleven. Lecomte tikte vervolgens de herkansing op de paal, waarna Mbappé voor open doel een herkansing kreeg en die hoog over roste.

Het werd nog erger: al na twintig minuten moest de superster zich geblesseerd laten vervangen na een duel met een tegenstander. Met recht een rampavond voor Mbappé in het Stade de la Mosson, waar Montpellier in de eerste fase de lakens uitdeelde met fysiek spel. Dat eiste al snel een tweede slachtoffer: Ramos moest er ook geblesseerd af na een botsing met een tegenspeler. Zorgen voor PSG, met de Champions League-kraker tegen Bayern München al over twee weken.

Ook deze avond zorgde voor hoofdpijn. Lionel Messi, nu zonder zijn voetbalvrienden Mbappé en Neymar (gespaard), dacht voor 0-1 te zorgen maar zag zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel. Even na rust trof Achraf Hakimi hetzelfde lot: ook de Marokkaan zag zijn doelpunt geannuleerd door buitenspel. De derde keer bleek scheepsrecht: Fábian Ruiz schoot tien minuten na rust raak na een rommelige situatie.

Messi leek de Parijzenaars twintig minuten voor tijd in veilige haven te loodsen. De Argentijn werd ingespeeld door Ruiz, maker van de 0-1. Na een assist door de benen van een verdediger wist Messi Lecomte te foppen. De doelman ontpopte zich in het restant van de wedstrijd tot een sta-in-de-weg voor de bezoekers uit de hoofdstad, die het nog even lastig kregen. Arnaud Nordin zorgde voor de aansluitingstreffer, maar in blessuretijd maakte Warren Zaïre-Emery aan alle onzekerheid een einde.

Het is een goede avond voor de ploeg van Christophe Galtier. Door hun eigen driepunter en de nederlaag van RC Lens is de voorsprong van de koploper gegroeid naar vijf punten. Olympique Marseille is de nieuwe nummer twee, een punt voor Lens.