PSG blijft foutloos in Ligue 1 na Europese domper

Paris Saint-Germain heeft zondag de Europese kater weggespoeld met een overwinning op bezoek bij Stade Rennes.

Rennes
Rennes
1 - 3
PSG
PSG

Zonder de geschorste Kylian Mbappé kreeg Julian Draxler weer eens een kans vanaf de aftrap. Mbappé kreeg begin september rood in de slotfase van het duel met Nîmes en was er daarom niet bij tegen Rennes. Afgelopen week in de Champions League mocht de talentvolle aanvaller wel meedoen, maar ondanks een goal van de negentienjarige ging PSG onderuit tegen Liverpool: 3-2.

Tegen Rennes ging het ook al vroeg mis voor PSG, maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Liverpool wisten de hoofdstedelingen de schade beperkt te houden. Een eigen goal van Adrien Rabiot betekende de 1-0 voor Rennes, maar met een kiezelhard schot maakte Ángel Di María vlak voor rust gelijk.

Trainer Thomas Tuchel kon dus geen beroep doen op Mbappé, maar had met Neymar en Edinson Cavani genoeg ijzers in het vuur om aanvallend een vuist te maken. Het waren echter twee andere spelers die het verschil maakten in de tweede helft. Thomas Meunier schoot na een uur raak, invaller Eric Maxim Choupo-Moting verdubbelde tien minuten voor tijd de marge tijdens zijn Ligue 1-debuut.

Door de overwinning blijft PSG als enige club foutloos in de Ligue 1, na zes wedstrijden staat de kampioen op achttien punten. De voorsprong op nummer twee Lille OSC bedraagt al vijf punten.