PSG blameert zich en zorgt voor opluchting bij Botman en Memphis

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich zondag lelijk in de vingers gesneden in de Ligue 1. Na het puntenverlies van koploper Lille konden de Parijzenaren optimaal profiteren, maar dat deden ze niet. Het tegen degradatie vechtende FC Nantes stuntte in het Parc des Princes.

PSG blameert zich en zorgt voor opluchting bij Botman en Memphis
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 2
Nantes
Nantes

Lille kwam eerder op de zondag met Sven Botman in de basis niet verder dan 0-0 op bezoek bij AS Monaco. Bij PSG zal men handenwrijvend naar dat resultaat hebben gekeken. Met de thuiswedstrijd tegen Nantes in het vooruitzicht lag de koppositie voor het grijpen. Op doelsaldo weliswaar, want voorafgaand aan de wedstrijd scheelden Lille en PSG drie punten.

Het liep anders. De ploeg die doordeweeks Barcelona nog op 1-1 hield en zo de kwartfinale van de Champions League bereikte liet zich verrassen door de nummer negentien van Frankrijk. Julian Draxler opende nog wel de score voor PSG. Vlak voor rust was hij het eindstation van een fraaie Parijse aanval.

De formatie van trainer Mauricio Pochettino deelde in de eerste helft de lakens uit, maar was na rust haast onherkenbaar. Sterspeler Kylian Mbappé leidde na een klein uur de 1-1 in door balverlies te lijden. Randal Kolo maakte vervolgens gelijk en was ruim tien minuten later de aangever bij de 1-2 van Moses Simon. Na overleg met de VAR bleef de goal staan, het was even de vraag of het buitenspel was.

Nantes hield daarna stand en zorgde zo voor een grote stunt. Mitchel Bakker zag het vanaf de bank gebeuren. PSG bleef zo op drie punten achterstand van Lille en staat gelijk met het Olympique Lyon van Memphis Depay, dat vrijdag punten verspeelde bij Stade Reims (1-1). Beide clubs hebben zestig punten.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.