PSG bijt van zich af na 'pseudo-onderzoek' naar Neymar

Reacties

Neymar staat door een voetblessure zo’n tien weken aan de kant en dus moet Paris Saint-Germain zich voorlopig zonder zijn Braziliaanse ster zien te redden. Het Franse RTL schreef een poll uit om het volk te vragen naar de gevolgen van Neymars kwetsuur voor de prestaties zijn club. De respondenten werden onderverdeeld in Fransen in het algemeen (1.005 man) en voetballiefhebbers in het bijzonder (444 man) als groepen.

PSG bijt van zich af na 'pseudo-onderzoek' naar Neymar

Van de Fransen gaf 46 procent aan te denken dat het gemis van Neymar tot een serieus probleem leidt voor Paris Saint-Germain. Bij de voetbalvolgers lag dit percentage zelfs nog hoger: 68 procent. Ook werd beide groepen gevraagd of Neymar niet te veel zichzelf in gevaar brengt met zijn huidige speelwijze en daarbij verdedigers onnodig provoceert.

De Fransen gaven met 78 procent aan het daarmee eens te zijn. De voetbalfans reageerden ook instemmend: liefst 84 procent meent dat Neymar zichzelf in de problemen brengt met zijn manier van voetballen. In die laatste groep geeft nog eens 15 procent aan dat er in Frankrijk niet voldoende wordt gedaan om 'artiesten' op het veld te beschermen.

Paris Saint-Germain is des duivels over het 'rapport' dat RTL opmaakte naar aanleiding van de online polls. De kampioen vindt het ongehoord dat een vraag die aan nog geen 1500 personen in Frankrijk is gesteld als representatief wordt beschouwd om Neymar de maat te nemen.

In een zeer uitgebreid statement laat de topclub weten dat het onderzoek in feite beweert dat Neymar zijn huidige blessure over zichzelf heeft afgeroepen door zijn spel. 'Ten eerste zetten we grote vraagtekens bij de betrouwbaarheid van deze enquête', stelt Paris Saint-Germain in een verklaring. 'Als we de vraag bekijken over het spel van Neymar blijkt dat 99 procent van de Franse bevolking in staat is een mening te geven over zijn spel. We vragen ons ten zeerste af of dat kan. We denken dat zelfs in Brazilië het aantal mensen dat zo verlicht is op het gebied van voetbal niet dergelijke hoogten bereikt', aldus PSG. De club geeft aan dat het niet weet of het nu moet lachen of huilen bij het zien van de resultaten van de enquête van RTL. 'Zelfs als we ook maar een gram waarde hechten aan deze figuren...'

'Als je wereldwijd kijkt, wie zijn dan de spelers die kinderen doen dromen en mensen van deze sport laten houden? Is dat Neymar of zijn het zijn tegenstanders? En alle gekheid op een stokje: zou er iemand zijn die zegt dat Pelé, George Best, Johan Cruijff, Diego Maradona, Ronaldo of Zinédine Zidane zich te veel lieten zien op het veld?', vraagt de club zich af.

'Is er iemand die vindt dat Mustapha Dahleb, Safet Susic, Raí, Jay-Jay Okocha of Ronaldinho 'te veel deden' toen zij uitkwamen voor deze club? Wij willen deze pseudo-onderzoeken een halt toeroepen. Ze streven geen ander effect na dan de grootste genieën uit de competitie te krijgen', aldus de club. PSG roept de media op om zich te baseren op de feiten en zich niet te richten op de ene poll na de andere.

'We zetten ons in voor een milieu waarin Neymar, de speler die de meeste overtredingen in heel Frankrijk incasseert, en alle andere spelers die het spel beter maken beter beschermd worden. En voor de Franse competitie wensen we dat ons Braziliaanse fenomeen zo snel mogelijk terugkeert om het Parc des Princes en de rest van Frankrijk te betoveren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.