PSG bevestigt komst Buffon (40)

Reacties

Gianluigi Buffon begint op veertigjarige leeftijd nog aan een nieuw avontuur. Paris Saint-Germain heeft de Italiaan vastgelegd voor een jaar, met een optie op een extra seizoen

PSG bevestigt komst Buffon (40)

De transfer van Buffon naar PSG kondigde zich al enige tijd aan en is nu bevestigd door de club. Na zeventien seizoenen Juventus begint Buffon nu alsnog aan een nieuwe uitdaging. Het zal even wennen zijn voor de routinier, die in totaal liefst 656 officiële duels voor De Oude Dame speelde en daarin onder meer negen keer kampioen van Italië werd. Voor het nationale elftal van Italië is hij recordinternational met liefst 176 interlands achter zijn naam.

Halverwege mei maakte Buffon bekend dat hij zijn grote liefde ging verlaten. Ondanks zijn veertigjarige leeftijd wilde hij nog geen afscheid van het voetbal nemen. PSG biedt Buffon nu de mogelijkheid om nog een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan zijn imposante carrière.

'Ik ben ontzettend blij dat ik nu speler ben van Paris Saint-Germain. Voor het eerst in mijn carrière ga ik buiten Italië spelen en alleen een project zo ambitieus als dat van PSG kon me hier toe zetten. Ik ga al mijn energie, ervaring en honger naar succes inzetten bij deze club. We zullen fantastische dingen laten zien, Parijs verdient een absolute topclub', reageert Buffon op zijn transfer.

PSG-president Nasser Al-Khelaïfi is dolgelukkig met de komst van de Juventus-icoon. 'We zijn echt heel erg trots op deze transfer. Zijn carrière is imponerend, hij is één van de meest gerespecteerde spelers ter wereld. Gianluigi is 40, maar zijn passie voor voetbal is nog in zijn geheel aanwezig. Zijn komst laat zien dat PSG nóg meer wil bereiken en bewijst dat weer alles aan doen.'

Buffon is de eerste aanwinst van nieuwe trainer Thomas Tuchel in Parijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.