Provocaties Neymar laten Haaland koud: 'Heeft me juist geholpen'

Reacties

Voor een topspits van internationale allure is onverstoorbaarheid een eigenschap die goed van past komt. Erling Braut Haaland is wat dat betreft uit het juiste hout gesneden. De negentienjarige Noor laat zich niet zo snel gek maken.

Provocaties Neymar laten Haaland koud: 'Heeft me juist geholpen'
© Pro Shots

Dat blijkt wel uit zijn reactie op de provocaties uit het kamp van Paris Saint-Germain, dat na de Champions League-confrontatie met Borussia Dortmund de bal terugkaatste naar Haaland. Vooral Neymar deed een duit in het zakje door het juichen van de Noorse spits met het volledige team na te bootsen. De Braziliaanse dribbelaar gaf op Instgram nog een trap na door een foto te plaatsen met als bijschrift: 'Parijs is onze stad, niet die van jou'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een reactie op een beeld van Haaland dat in aanloop naar de return in Parijs op socal media was verschenen met de tekst 'My city, not yours'. De koelbloedige Noor wordt er niet door geraakt. 'Ik denk dat ze me juist hebben geholpen om aan de wereld te laten zien dat meditatie een belangrijk iets is. Dus ik ben ze dankbaar dat ze me daarbij hebben geholpen', vertelde Haaland in een exclusief interview met ESPN.

Het zouden zomaar de woorden van Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic kunnen zijn, de twee aanvallers die in zijn jongere jaren zijn grootste bron van inspiratie waren. 'Je ziet het alleen al in Ronaldo's gezicht. Vandaag ben ik de man en vandaag zal ik degene zijn die de goals maakt. En dat doet hij dan ook. Dat is waar ik het meest van hou, hun toewijding en honger om succesvol te zijn en om de man van het moment te worden.'

Goede start
Tot nu toe slaagt Haaland daar zelf ook behoorlijk in. In zijn eerste maanden bij Dortmund scoorde de tienersensatie twaalf keer in elf officiële duels. 'Ja, het is een erg goede start geweest', erkent hij. 'Ik voel dat ik elke dag beter word, nu ik met nog betere ploeggenoten speel dan bij Salzburg. Zij zijn in staat mij nog beter te bedienen en bepaalde situaties. Dus ja, het zijn een paar goede eerste maanden geweest.'

'PSG werkt hard om de meeste gehate ploeg van Europa te worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.