Protestmars in Manchester: United-fans roepen op tot boycot

Reacties

De supporters van Manchester United hebben zondag opnieuw geprotesteerd tegen de Glazer-familie. In aanloop naar het thuisduel met Aston Villa eisten honderden supporters de volledige verkoop van hun favoriete club.

Protestmars in Manchester: United-fans roepen op tot boycot
© Twitter Dan Sheldon
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Het is niet voor het eerst dat de achterban van United in opstand komt tegen de huidige eigenaren. De familie Glazer heeft de aandelen van de club in handen, maar is van plan die van de hand te doen. Sir Jim Ratcliffe, een van de voornaamste kandidaten om United over te nemen, heeft echter aangeboden dat Avram en Joel Glazer als aandeelhouders betrokken kunnen blijven.

Dat is tegen het zere been van de supporters van United, die de Glazers liever vandaag dan morgen (helemaal) zien vertrekken. Onder leiding van The 1958, een groep fanatieke cultuurbewakers van de club, vond zondag een protestmars richting Old Trafford plaats. Supporters is gevraagd om de eerste achttien minuten van de wedstrijd tegen Villa te boycotten. Dat refereert aan het aantal jaar dat de Glazers aan de macht zijn in het rode deel van Manchester.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de boycot is het de bedoeling dat anti-Glazer-vlaggen en spandoeken te zien zijn op Old Trafford. 'Dit is symbolisch', luidt de verklaring van The 1958. 'Een signaal aan alle fans, het verleden, het heden, de toekomst en degenen die helaas niet meer bij ons zijn. Degenen die vanaf het begin tegen deze eigenaar hebben gestreden en degenen die zich nu aansluiten bij het gevecht. Laten we onze club weer bij elkaar brengen.'

Natuurlijk wordt er ook gewoon gevoetbald op Old Trafford. United speelt om 15.00 uur in eigen huis tegen Aston Villa, dat in bloedvorm verkeert. De ploeg van manager Erik ten Hag moet winnen om de derde plaats weer over te nemen van Newcastle United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.