Protest Roda JC tegen bekeruitschakeling haalt niets uit

Reacties

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft het protest van Roda JC Kerkrade tegen de bekeruitschakeling niet gehonoreerd. De Limburgers tekenden beroep aan tegen een beslissing van de videoscheidsrechter.

Protest Roda JC tegen bekeruitschakeling haalt niets uit

Willem II bereikte vorige week donderdag de halve finale door te zegevieren in de noodzakelijke strafschoppenserie. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2, de afgekeurde goal betrof de 2-3 van Roda JC. Donis Avdijaj maakte in de slotfase die goal, maar de treffer van de Schalke 04-huurling werd afgekeurd door arbiter Dennis Higler.

Videoscheidsrechter Jochem Kamphuis zag namelijk dat Roda-speler Mikhail Rosheuvel hands maakte in de aanloop naar de treffer, al veroverde Willem II de bal nog na de handsbal. Volgens de club is dat één van de argumenten van de Limburgers om protest aan te tekenen. Ook de tijd die tussen de overtreding en het doelpunt zat, riep vraagtekens op bij Roda JC, dat met een rechtszaak dreigt.

De KNVB meldt vrijdag dat het protest niet wordt toegekend door het bestuur betaald voetbal. 'Dit is gebeurd op basis van Regel 5 van de Spelregels veldvoetbal, waarin staat dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn, en de terugkoppeling van The International Football Association Board (IFAB) als besluitvormend orgaan voor de toepassing van de Spelregels, aangaande het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR).'

Deze week won de KNVB informatie in bij de IFAB of een beslissing van de arbiter, die is gebasseerd op informatie van de VAR, geldt als een bindende beslissing - ook in het geval van een mogelijk foutief advies. 'De IFAB geeft aan dat een besluit van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend is. Verder blijkt volgens de IFAB uit het protocol duidelijk dat de rol van de VAR is om de scheidsrechter te assisteren en dat de scheidsrechter de enige persoon is die een beslissing kan nemen. Tot slot benadrukt de IFAB dat bij een beslissing over een doelpunt-/geen doelpuntsituatie het besluit van de scheidsrechter bindend is.'

Willem II neemt het eind deze maand op tegen Feyenoord in de halve finale van het bekertoernooi. Om het andere finaleticket strijden AZ en FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.