Roda JC tekent protest aan tegen cruciale VAR-beslissing

Reacties

Roda JC Kerkrade gaat protest aantekenen tegen de beslissing van arbiter Dennis Higler in de verloren KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II van donderdagavond. Dit heeft technisch directeur Harm van Veldhoven bevestigd tegenover VI.

Roda JC tekent protest aan tegen cruciale VAR-beslissing

Donis Avdijaj maakte in de slotfase van het bekerduel de 2-3 voor de Kerkradenaren, maar de treffer van de Schalke 04-huurling werd afgekeurd door Higler. Videoscheidsrechter Jochem Kamphuis zag namelijk dat Roda-speler Mikhail Rosheuvel hands maakte in de aanloop naar de treffer, al veroverde Willem II de bal nog na de handsbal. Volgens de club is dat één van de argumenten van de Limburgers om protest aan te tekenen. Ook de tijd die tussen de overtreding en het doelpunt zat, roept vraagtekens op bij Roda JC.

Van Veldhoven bevestigt het beroep van de club. 'Dat klopt helemaal, het reglement is over deze situatie erg onduidelijk.' Willem II won het duel uiteindelijk na strafschoppen, omdat er in de verlenging niets meer veranderde aan de 2-2 tussenstand. De Tilburgers nemen het in de halve finale op tegen Feyenoord in De Kuip.

Na het weekend komt Roda JC met een officiële verklaring en gaat het zijn protest indienen bij de KNVB. De club laat weten momenteel de argumenten goed op een rijtje te zetten, maar de voetbalbond is wel alvast ingelicht over het protest. Of Roda het duel over wil laten spelen of er verder gespeeld zal worden bij een 3-2 tussenstand, wordt hoogstwaarschijnlijk ook aan het begin van de komende week bekend.

Bekijk hier de samenvatting van het duel, inclusief de strafschoppenserie én het afgekeurde doelpunt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.