Protest Bolivia kan Argentijnen verder helpen

Reacties

Argentinië krijgt na de zege op Colombia mogelijk meer goed nieuws in de jacht op een WK-ticket. Een beroepszaak van Bolivia tegen een FIFA-straf kan La Albiceleste verder helpen.

Protest Bolivia kan Argentijnen verder helpen

Twee duels van Bolivia werden begin november in een reglementaire nederlaag omgezet omdat de niet-speelgerechtigde Nelson Cabrera (foto) was ingezet in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili (0-0) en Peru (2-0 zege). Cabrera had ooit een oefeninterland gespeeld voor Paraguay. Tegen deze uitspraak heeft Bolivia beroep aangetekend.  

'Peru en Chili profiteren nu van punten die ze niet op sportieve gronden hebben verdiend, terwijl andere deelnemende landen ook nadeel ondervinden. Dat vergroot alleen maar de oneerlijkheid van de beslissing', luidt de uitleg van de Boliviaanse bond.

Argentinië was een van de landen die ook werd benadeeld. Inmiddels hebben Lionel Messi en co hun perspectieven op een WK-ticket verbeterd door Colombia te verslaan. Maar mocht de uitspraak van de beroepscommissie van de FIFA in het voordeel van Bolivia uitvallen, dan klimt La Albiceleste ten koste van Chili naar de vierde plaats. Die klassering geeft aan het einde van de rit recht op een WK-ticket.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 12 27 +19
Uruguay 12 23 +13
Ecuador 12 20 +6
Chili 12 20 +4
Argentinië 12 19 +2
Colombia 12 18 0
Paraguay 12 15 -6
Peru 12 14 -2
Bolivia 12 7 -21
Venezuela 12 5 -15
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.