Zware FIFA-sanctie Bolivia helpt sukkelend Chili op WK-koers

Reacties

De FIFA heeft Bolivia een stevige straf opgelegd voor het opstellen van Nelson Cabrera (foto) in de WK-kwalificatieduels met Chili en Peru. Voor Chili is de straf goed nieuws, de winnaar van de Copa America kan twee broodnodige punten bijschrijven in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie.

Zware FIFA-sanctie Bolivia helpt sukkelend Chili op WK-koers

De FIFA straft Bolivia wegens het inzetten van een niet speelgerechtigde speler. De 33-jarige Cabrera kwam in de wedstrijden tegen Peru en Chili begin september als invaller in het veld. De verdediger beschikt over een dubbele nationaliteit, maar speelde in 2007 een interland voor zijn geboorteland Paraguay, waardoor hij niet meer voor andere landen mag uitkomen.

Vanwege zijn invalbeurten tegen Peru (2-0 overwinning) en Chili (0-0 gelijkspel) worden de kwalificatiewedstrijden door de FIFA reglementair omgezet in twee 3-0 nederlagen. Bovendien krijgt de Boliviaanse bond een boete van een kleine 12.000 euro. Door de straf van de FIFA heeft Bolivia in plaats van acht punten uit tien wedstrijden er nu slechts vier. Het puntentotaal van Peru stijgt van acht naar elf, maar met name Chili profiteert van de sanctie.

De ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi heeft het moeilijk in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. De winnaar van de laatste twee Copa America's staat op een teleurstellende zevende plaats. Alleen de eerste vier plaatsen geven recht op rechtstreekse plaatsing, de nummer vijf speelt play-offs. Door de twee punten die Chili er nu bij krijgt, komt de ploeg op gelijke hoogte met nummer vijf Argentinië.

De komende interlandperiode speelt Chili wedstrijden tegen nummer vier Colombia (10 november) en nummer twee Uruguay (16 november). Argentinië komt in actie tegen koploper Brazilië en Colombia.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 10 21 +14
Uruguay 10 20 +14
Ecuador 10 17 +4
Colombia 10 17 +3
Argentinië 10 16 +2
Chili 10 16 +2
Paraguay 10 14 -2
Peru 10 11 -3
Bolivia 10 4 -15
Venezuela 10 2 -17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.