Chili staat nu al voor wedstrijd van de waarheid

Reacties

Chili speelt vannacht de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Peru. Op het spel staat het verlies van de aansluiting bij de topvijf.

Chili staat nu al voor wedstrijd van de waarheid

Halverwege de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland staat Chili op de zevende plaats, met vijf punten achterstand op Argentinië, dat op plek vijf staat. De nummer vijf van Zuid-Amerika speelt play-offswedstrijden tegen de winnaar van de kwalificatie van Oceanië. Tegenstander Peru, dat Argentinië vrijdag nog op 2-2 hield, staat een plaats onder Chili en kan vanavond in punten gelijk komen met La Roja.

Chili won de Copa América in 2015 en 2016, maar na de laatste titel gingen de resultaten bergafwaarts. De wedstrijden tegen Paraguay (2-1 verlies), Bolivia (0-0) en Ecuador (3-0 verlies) werden stuk voor stuk niet gewonnen, waardoor Chili achterop is geraakt. Met de uitduels met Brazilië, Argentinië en Colombia nog op het programma, moet er van Peru gewonnen worden om een voetballoze zomer in 2018 te voorkomen.

Bondscoach Juan Antonio Pizzi (foto) nam na de wedstrijd tegen Ecuador zelf de schuld van de nederlaag op zich. 'De verantwoordelijkheid voor onze individuele en collectieve tekortkomingen ligt bij mij. Ik heb de controle over hoe wij de wedstrijd benaderen.'

Pizzi werd in januari aangesteld als opvolger van de succesvolle Jorge Sampaoli (nu Sevilla) en sindsdien won Chili maar een van de vijf kwalificatiewedstrijden. Het speelde er nog eentje gelijk en verloor de rest. Maar ondertussen behaalde Pizzi wél succes door de Copa América te winnen. In de finale werd Argentinië na strafschoppen verslagen.

De wedstrijd begint vannacht om 01.30 uur en wordt gespeeld in de Chileense hoofdstad Santiago.

Overige wedstrijden:
Colombia – Uruguay
Argentinië – Paraguay
Venezuela – Brazilië
Bolivia – Ecuador

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Uruguay 9 19 +14
Brazilië 9 18 +12
Ecuador 9 16 +4
Colombia 9 16 +3
Argentinië 9 16 +3
Paraguay 9 12 -3
Chili 9 11 -2
Peru 9 8 -7
Bolivia 9 7 -9
Venezuela 9 2 -15

Nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor het WK in Rusland, nummer 5 speelt play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.