WK Argentinië blijft in gevaar na dreun bij rivaal Brazilië

Reacties

Het is nog steeds hoogst onzeker of Argentinië op het WK van 2018 in Rusland wel van de partij is. De ploeg van sterspeler Lionel Messi liep in de WK-kwalificatiecampagne op bezoek bij uitgerekend Brazilië tegen een nieuwe mokerslag (3-0) aan, waardoor de vicewereldkampioen van 2014 nog altijd op een plek staat die aan het einde van de rit niet tot plaatsing leidt.

WK Argentinië blijft in gevaar na dreun bij rivaal Brazilië

In Belo Horizonte, waar de Brazilianen voor het eerst sinds de even vernederende als pijnlijke verloren halve WK-finale van 2014 tegen Duitsland (7-1) terugkeerden, was van tevoren al duidelijk dat Argentinië het lastig zou krijgen. De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza had in de aanloop naar de clash met de aartsrivaal al drie kwalificatieduels op rij niet gewonnen, terwijl De Goddelijke Kanaries dankzij vier zeges op rij als koploper onbedreigd op het WK af gingen.

Messi
Met spelers als Messi (foto), Gonzalo Higuaín, Javier Mascherano en Ángel dí Maria in de basis en Sergio Agüero halverwege als invaller draaide het duel voor de Argentijnen evenwel uit op een complete deceptie. Na 25 minuten deelde Philippe Coutinho de eerste mokerslag uit. Op voor hem kenmerkende wijze schoot hij de bal van afstand schitterend in de bovenhoek.

Een Braziliaans feestje na de openingsgoal van Philippe Coutinho.
Een Braziliaans feestje na de openingsgoal van Philippe Coutinho.

Door die fraaie treffer leek de ruststand 1-0 te gaan worden, maar op slag van rust deelde Neymar nog een doffe dreun uit. De aanvaller van Barcelona rondde beheerst af na een steekbal van Gabriel Jesus. Voor Neymar was het alweer de vijftigste interlandgoal in pas zijn 74ste optreden. Daarmee heeft de pas 24-jarige aanvaller grootheden van weleer als Romario (55 uit 70), Ronaldo (62 uit 98) en Pelé (77 uit 91) al in het vizier.

Als die goal het verzet van de Argentijnen al niet had gebroken, dan was het duel in de 58ste minuut wel helemaal gespeeld. Paulinho schoot de bal na terugleggen van Renato Augusto in de hoek. Toen de lijdensweg van de Argentijnen ruim een half uur later voorbij was, stond er nog steeds 3-0 op het scorebord.

Programma
Door de verliespartij blijft Argentinië zesde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Die plek geeft uiteindelijk geen recht op deelname, aangezien de eerste vier landen zich rechtstreeks plaatsen en de nummer vijf in de play-offs de laatste strohalm moet zien te grijpen. Door het vierde duel zonder zege op rij is de kans dat Argentinië voor het eerst sinds 1970 het WK mist, dus nog steeds heel reëel. Het programma laat bovendien zien dat de formatie van Bauza echt geen steken meer mag laten vallen. Dinsdag komt nummer drie Colombia op bezoek en daarna volgen nog zes duels met: Chili (thuis), Bolivia (uit), Uruguay (uit), Venezuela (thuis), Peru (thuis) en Ecuador (uit).

In het geval van Brazilië hangt de vlag er heel anders bij; de ploeg van keuzeheer Tite won voor de vijfde keer op rij en kan inmiddels de tickets voor Rusland al bijna gaan boeken.   

Uruguay – Ecuador 2-1
Uruguay blijft ook op WK-koers. In eigen huis werd Ecuador verslagen door goals van Sebastian Coates en Diego Rolan. Tussendoor had Felipe Caicedo voor de gelijkmaker gezorgd, maar een minuut na zijn treffer werd het alweer 2-1. Daardoor ging Uruguay met een nipte voorsprong rusten. Omdat er in de tweede helft niet meer werd gescoord, staat nummer twee Uruguay een punt onder koploper Brazilië. Ecuador staat ook nog altijd op een plek die goed is voor WK-deelname, maar de verschillen blijven klein.

Overige uitslagen
Paraguay - Peru 1-4
Venezuela -Bolivia 5-0
Colombia - Chili 0-0

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 11 24 +17
Uruguay 11 23 +15
Colombia 11 18 +3
Ecuador 11 17 +3
Chili 11 17 +2
Argentinië 11 16 -1
Paraguay 11 15 -5
Peru 11 14 0
Venezuela 11 5 -12
Bolivia 11 4 -22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.