Pröpper herhaalt Ajax-glansrol en houdt FC Utrecht van koppositie af

Reacties

FC Utrecht heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Robin Pröpper werd in de extra tijd met een schitterende goal de held van FC Twente.

Pröpper herhaalt Ajax-glansrol en houdt FC Utrecht van koppositie af
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

FC Utrecht was naar Enschede getrokken met het voornemen om de voortvarende start van het seizoen voort te zetten. 'We moeten onze start een goed gevolg geven, anders is het niks waard', hield trainer René Hake zijn ploeg voor. De koppositie zou een mooi bijkomend effect van een succes in De Grolsch Veste zijn.

In de eerste helft tegen FC Twente kwamen de goede voornemens uiterst moeizaam tot uiting. Het schot van Anastasios Douvikas op de kruising was een van de sporadische dreigende momenten van FC Utrecht.

FC Twente liet aanvankelijk ook na de gasten uit de Domstad echt pijn te doen. Een van de grootste kansen werd door invaller Manfred Ugalde verprutst. Koud drie minuten in veld produceerde de Costa Ricaan halverwege de tweede helft een slap schot dat bovendien naast ging.

Aan de andere kant had Mimoun Mahi een kwartier voor het einde een uitgelezen kans FC Utrecht de zege te bezorgen. Alleen voor doelman Lars Unnerstall faalde hij in de afwerking. In de soms verhitte slotfase deed zijn Utrechtse collega Maarten Paes ook van zich spreken door Pröpper van een treffer af te houden.

Het bleek uitstel van executie. In de extra tijd moest Paes dan toch het hoofd buigen. Pröpper, die tegen Ajax met een late gelijkmaker FC Twente aan een verrassend gelijkspel (1-1) had geholpen, was daarvoor verantwoordelijk. De verdediger kapte zich knap vrij om de bal vervolgens met links in de verre kruising te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De schitterende treffer bleek beslissend in De Grolsch Veste, waar FC Utrecht zijn eerste nederlaag moest slikken en daarmee verzuimde PSV af te lossen als koploper in de Eredivisie. FC Twente verviervoudigde met het resultaat het nog schamele puntentotaal uit de eerste drie duels.

FC Twente Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.