Promotiekoning Pastoor verlengt vloek Eredivisie-clubs in play-offs

Reacties

Almere City heeft zondag historie geschreven en verlengde daarmee de vloek van de Eredivisie-clubs in de play-offs om promotie/degradatie. Voor Almere-trainer Alex Pastoor was de uitschakeling van FC Emmen ook een bijzondere prestatie.

Promotiekoning Pastoor verlengt vloek Eredivisie-clubs in play-offs
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 2
Almere City FC
Almere City FC

Almere City verlengde de dramatische reeks van Eredivisie-clubs in de play-offs om promotie/degradatie: in de afgelopen tien jaar degradeerden veertien clubs na de play-offs uit de Eredivisie. Slechts drie clubs handhaafden zich op het hoogste niveau na de play-offs.

Almere City wordt komend seizoen de 56ste club ooit in de Eredivisie en de eerste uit Flevoland. Alleen de provincie Zeeland wacht nog op een ploeg op het hoogste niveau. Van alle huidige 34 profclubs is TOP Oss de enige die nog nooit in de Eredivisie actief was.

Speciaal rijtje
Pastoor is de vijfde trainer die met minimaal drie clubs promotie heeft afgedwongen naar de Eredivisie. De Amsterdammer promoveerde eerder in zijn trainerscarrière al met Excelsior en Sparta Rotterdam en sluit aan in een speciaal rijtje trainers: Frans Körver (5), Fritz Korbach (5), Rob Baan (3) en Piet de Visser (3).

'Het is een mooie dag, een hele mooie dag...', zei de glunderende Pastoor na de overwinning op Emmen tegenover ESPN. 'Deze wedstrijd brengt zo veel spanning met zich mee. In de play-offs kan echt van alles gebeuren. Ik hield met alles rekening en ik vond het eigenlijk de hele wedstrijd spannend.'

Pastoor is trots op zijn spelers. 'Ik heb genoten van de ontwikkeling van de cultuur en de mentaliteit van de jongens. We moesten bij wijze van spreken, en ik dik het iets aan, eerst nog elke dag de jongens aan slingeren. Een paar maanden later moesten we iedereen naar huis sturen. We zijn zo stabiel geworden. Deze jonge jongens kunnen een geweldige carrière tegemoet gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.