Droom Almere City komt uit: historische promotie is dreun voor Emmen

Reacties

Almere City heeft zich zondagavond verzekerd van een historische promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor was ook in de return van de finale van de play-offs te sterk voor FC Emmen, dat afdaalt naar de Keuken Kampioen Divisie.

Droom Almere City komt uit: historische promotie is dreun voor Emmen
FC Emmen
FC Emmen
1 - 2
Almere City FC
Almere City FC

Almere City zette dinsdag al een grote stap naar promotie naar de Eredivisie. De formatie van Pastoor, dit seizoen derde in de Keuken Kampioen Divisie, won met 2-0 in het Yanmar Stadion. Emmen ging voor een comeback voor eigen publiek, maar van een stormloop op het doel van Nordin Bakker was geen sprake bij de start van de return in Emmen.

Emmen, dat een veldoverwicht had, kon Almere nauwelijks in de problemen te brengen. Toch was het elftal van trainer Dick Lukkien dicht bij de 1-0. Een vlammend schot van Jeremy Antonisse knalde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Aan de andere kant wist Almere Emmen-keeper Mickey van der Hart niet in de problemen te brengen voor rust.

Geen comeback
De eerste helft leverde weinig spektakel op, maar na de pauze zette Almere direct een reuzenstap naar een historische promotie naar de Eredivisie. Rajiv van La Parra tikte op aangeven van Anthony Limbombe de openingstreffer binnen en twee minuten later schoot Jorrit Smeets na een afgeketste vrije trap met zijn wreef de 0-2 achter Van der Hart.

Emmen had een krachttoer nodig om degradatie af te wenden en kwam nog snel terug in de wedstrijd via Jari Vlak. De middenvelder stond op de juiste plek bij de rebound na een gekeerd schot van Ole Romeny. De thuisploeg dacht vlak voor tijd nog een strafschop te krijgen na wat duw- en trekwerk tussen Romeny en Thomas Poll, maar op advies van de VAR draaide scheidsrechter Allard Lindhout zijn beslissing om de bal op de stip te leggen weer terug. Zo bleef het 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afscheid Lukkien
Almere speelt volgend seizoen voor het eerst sinds het debuut in het betaald voetbal in 2005, onder de naam FC Omniworld, in de Eredivisie. Voor Pastoor is het zijn derde promotie als hoofdtrainer naar de Eredivisie (na eerder met Excelsior en Sparta Rotterdam). Emmen keert door de stunt van Almere na één seizoen terug naar de Keuken Kampioen Divisie. Voor trainer Lukkien was het ook zijn laatste wedstrijd op de bank bij de club uit Drenthe. Lukkien, die sinds 2016 aan het roer stond bij Emmen, gaat aan de slag bij FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.