Promes blinkt uit in Russische topper en vijzelt marktwaarde verder op

Reacties

Met de winterse transferwindow in aantocht heeft Quincy Promes zichzelf zondag weer in de schijnwerpers gespeeld. De Nederlander besliste de topper tussen Spartak Moskou en CSKA Moskou, door twee keer te scoren (3-0), en heeft nu met tien goals opnieuw de dubbele cijfers gehaald in de Premier Liga.

Promes blinkt uit in Russische topper en vijzelt marktwaarde verder op

Promes maakte in zijn eerste seizoen bij Spartak dertien competitiedoelpunten, in zijn tweede seizoen achttien competitiedoelpunten en in zijn derde seizoen twaalf competitiedoelpunten. Het huidige seizoen is nu twintig speelronden onderweg en na zijn dubbelslag tegen CSKA staat Promes op tien competitiedoelpunten. De vraag is of hij Spartak in januari trouw zal blijven, of dat hij een langverwachte toptransfer zal gaan maken.

Promes opende zondag in de derby met CSKA na tien minuten de score, nadat Igor Akinfeev een inzet van Luiz Adriano nog had gekeerd. Promes pikte de losse bal op, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot na een lichaamsschijnbeweging in de korte hoek raak. Een kwartier na rust maakte de Nederlander ook de 2-0, nadat hij door Luiz Adriano alleen voor Akinfeev was gezet. Met tien goals in dit seizoen is Promes overigens gedeeld topscorer in de Premier Liga.

CSKA probeerde in het resterende halfuur nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar dit lukte niet. In de ruime extra speeltijd (de derby werd twee keer stilgelegd vanwege vuurwerk op de tribunes) viel zelfs nog de 3-0 via Mario Pasalic. CSKA staat nu vijfde in de competitie en heeft twee punten minder dan regerend landskampioen Spartak, dat tweede staat. Koploper is Lokomotiv Moskou, dat met nog een wedstrijd tegoed een voorsprong van vijf punten op Spartak heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.