Promes blinkt uit en is gedeeld topscorer van Rusland

Met een goal en een assist tijdens de 1-4 overwinning op directe concurrent FC Krasnodar is Quincy Promes zaterdagmiddag weer eens van onschatbare waarde gebleken voor Spartak Moskou. De buitenspeler kroonde zich met zijn achtste goal van het seizoen zelfs tot gedeeld topscorer van Rusland.

Spartak kende een eenvoudige middag op bezoek bij Krasnodar. Na acht minuten maakte Luiz Adriano al de eerste treffer van de wedstrijd en nog binnen het half uur verdubbelde Zé Luís de marge. In de slotfase van de wedstrijd was het de beurt aan Promes. Vier minuten voor tijd stelde hij Luis Adriano in staat om zijn tweede van de middag te maken en zelf nam hij het slotakkoord voor zijn rekening door in de laatste minuut de vierde goal van Spartak binnen te schieten. Tussen de derde en vierde goal door redde Mauricio Pereira nog de eer voor de thuisploeg.

De goal van Promes was al zijn achtste in de competitie en het was ook alweer zijn zesde assist. Over alle competities gerekend maakte de dribbelaar dit seizoen zelfs al twaalf treffers in 21 wedstrijden voor de huidige nummer vier van Rusland. Promes staat nu bovenaan de topscorerslijst. Hij heeft nu net zo veel goals gemaakt als Fedor Smolov en Aleksandr Kokorin. Laatstgenoemde komt zondagmiddag nog wel in actie met Zenit Sint-Petersburg.