Problemen worden groter bij Senegal: in allerijl nieuwe back opgeroepen

Reacties

Senegal kent geen vlekkeloze voorbereiding op de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Na het uitvallen van Sadio Mané lijkt ook Ismail Jakobs (foto) niet in actie te kunnen komen. De linksback zou niet speelgerechtigd zijn, waardoor Moussa N'Diaye zich mag verheugen op een WK-deelname. 

Problemen worden groter bij Senegal: in allerijl nieuwe back opgeroepen
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Jakobs is als kind van een Senegalese vader en Duitse moeder geboren in Keulen en speelde negen interlands voor de Onder-21 van Duitsland. De back van AS Monaco werd in september van dit jaar voor het eerst opgeroepen voor Senegal, besloot in te gaan op de uitnodiging en maakte zijn opwachting in twee oefenwedstrijden. Er zijn echter zorgen over het papierwerk omtrent zijn overstap.

Senegal zou al hebben besloten dat Jakobs niet gaat spelen tegen Nederland. Met N'Diaye is weliswaar een vervanger bij de selectie gehaald, maar de linksback van Anderlecht neemt de plek van Mané over. Senegal had aanvankelijk geen vervanger opgeroepen voor de geblesseerde sterspeler. 

Jakobs werd niet gezien als vermoedelijke basisspeler tegen Oranje. Fodé Ballo-Touré van AC Milan lijkt de eerste keus van bondscoach Aliou Cissé op de linksbackpositie. In onze analyse van Senegal wordt uitgebreid ingegaan op de opstelling en speelwijze van de eerste WK-tegenstander van Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.