Primeur voor Pereiro bij ontmoeting met Lozano en 'Guti'

Reacties

Gastón Pereiro heeft in zijn tweede interland voor het eerst gescoord voor Uruguay. De PSV'er had daarmee een aandeel in de ruime overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico.

Primeur voor Pereiro bij ontmoeting met Lozano en 'Guti'
Mexico
Mexico
1 - 4
Uruguay
Uruguay

De twee landen stonden in Houston tegenover elkaar. Pereiro trof twee PSV-collega's. Zowel Hirving Lozano als de nieuwe aanwinst Érick Gutiérrez had een basisplaats bij Mexico, dat in zijn eerste duel na het WK een eerste helft kende om snel te vergeten.

Uit een corner kopte José María Giménez in de 21ste minuut al overtuigend raak voor Uruguay. Mexico deed al snel wat terug door een rake strafschop van Raúl Jiménez, maar liep korte tijd later opnieuw achter de feiten aan. Luis Suárez scoorde nog twee keer in de eerste helft. Zijn eerste goal was een rake vrije trap vanaf zo'n 25 meter en de Barcelona-spits benutte vervolgens nog een strafschop.

Het was ook Suárez die belangrijk was bij de goal van Pereiro. De ex-Ajacied gaf achter zijn standbeen perfect voor en de aanvallende middenvelder van PSV kopte de bal hard voorbij doelman Guillermo Ochoa. Het was voor Pereiro een prachtige opsteker in zijn eerste interland sinds zijn debuut op 10 november vorig jaar. De 23-jarige PSV'er ontbrak in de WK-selectie van de Uruguayanen.

Pereiro speelde in totaal 83 minuten, terwijl Gutiérrez en Lozano tot respectievelijk zestig en 72 minuten kwamen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.