PSV heeft beet: Gutiérrez naar Eindhoven

Reacties

PSV heeft de zoektocht naar een nieuwe middenvelder succesvol afgerond. De Eindhovenaren staan op het punt zich te versterken met Erick Gutiérrez, die wordt overgenomen van Pachuca. Er ligt een contract tot de zomer van 2023 op hem te wachten.

PSV heeft beet: Gutiérrez naar Eindhoven

Met Gutiérrez haalt PSV een middenvelder binnen waar het al maanden mee bezig is. De 23-jarige Mexicaanse international leek aanvankelijk echter onhaalbaar. Een eerste bod van PSV werd door Pachuca zelfs als beledigend ervaren. Nu hebben beide clubs elkaar alsnog gevonden.

Gutiérrez werd al op zeer jonge leeftijd gescout door Pachuca, waar hij eerst in de jeugd en daarna in het eerste jarenlang samenspeelde met Hirving Lozano. De twee groeiden uit tot boezemvrienden en Lozano liet de laatste maanden dan ook regelmatig weten te hopen dat Gutiérrez ook naar Eindhoven zou komen.

Tekst gaat verder onder de video

'PSV nog niet uitgewinkeld: middenvelder a la Van Ginkel en extra back'

Direct na de 3-0 zege op BATE Borisov kwamen er uit Mexico al berichten dat PSV een principeakkoord bereikt zou hebben met Pachuca over de transfer. Niet veel later kwam PSV met enkele tweets die de transfer bevestigen. Gutiérrez is een vijfjarig contract overeengekomen met PSV. De hoogte van de transfersom is nog niet duidelijk.

Trainer Mark van Bommel maakte er de laatste weken geen geheim van dat hij zijn middenveld nog wilde versterken. Hij zocht vooral naar iemand met voetballend vermogen. Gutiérrez is een echte spelmaker en past perfect in het profiel van PSV. Bovendien heeft hij bij Pachuca, waar Gutiérrez al bijna twee jaar de aanvoerdersband draagt, al bewezen te kunnen lezen en schrijven met Lozano.

PSV heeft door de plaatsing voor de Champions League plotseling fors meer geld te besteden. De regerend landskampioen krijgt in één klap 36 miljoen euro binnen. Behalve Gutiérrez hoopt PSV ook Bursaspor-linksback Aziz Behich nog binnen te hengelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ramselaar overweegt transfer: 'Het worden spannende dagen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.