Primeur voor nieuw team Beckham, Atlanta wint zonder De Boer weer eens

Reacties

Twee teams in de Major League Soccer hebben voor het eerst in zeer lange tijd weer eens wat te vieren. Atlanta United won - na het ontslag van trainer Frank de Boer - weer eens, Inter Miami boekte de eerste MLS-zege in het nog prille clubbestaan.

Primeur voor nieuw team Beckham, Atlanta wint zonder De Boer weer eens
© Pro Shots

Inter Miami werd begin 2018 opgericht en debuteerde twee jaar later in de MLS. Met David Beckham heeft de club een van de bekendste voetballers aller tijden als eigenaar, maar de Engelsman zag zijn club nog niet winnen aan het begin van het seizoen. Voor de uitbraak van de coronacrisis ging het mis tegen Los Angeles FC en DC United, vervolgens won Inter Miami ook niet in het MLS is Back Tournament.

In de nacht van zaterdag op zondag was het dan zover. Inter Miami versloeg uitgerekend Orlando City, finalist van het hiervoor genoemde toernooi. Julián Carranza was de grote man in de 3-2 zege, hij maakte twee goals. Het andere doelpunt kwam op naam van Rodolfo Pizarro. Nani maakte tien minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer voor Orlando City, maar dat leverde de club geen punt meer op. Bij Inter Miami speelde topaanwinst Blaise Matuidi nog niet mee, hij was niet speelgerechtigd.

Atlanta United speelde vannacht de eerste wedstrijd zonder De Boer als trainer. De Nederlander werd eind juli ontslagen na matige resultaten in het MLS is Back Tournament. Onder leiding van interim-trainer Stephen Glass werd weer eens gewonnen: door goals van Gonzalo Martínez was Atlanta United een maatje te groot voor Nashville SC: 2-0.

Vermeer
Keeper Kenneth Vermeer kreeg met Los Angeles FC twee goals om de oren tegen stadgenoot LA Galaxy. De Nederlandse goalie keepte zijn achtste officiële wedstrijd in Amerika, maar kon goals van Ethan Zubak en Sebastian Lletget niet voorkomen: 0-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.