Primeur Adekanye op recordmiddag Immobile, rood Amrabat

Lazio heeft zich genesteld op de tweede plaats van de Serie A met dank aan Ciro Immobile en Bobby Adekanye. Het optreden van Sofyan Amrabat in San Siro was stof tot discussie.

Lazio
Lazio
5 - 1
SPAL
SPAL

Het succes van Lazio kan voor een groot deel worden toegeschreven aan Immobile. De aanvaller onderstreepte dat tegen hekkensluiter SPAL, dat bij rust al tegen een kansloze 4-0 achterstand aankeek. De helft van die Romeinse productie kwam op naam van Immobile. De spits kwam daarmee op 25 treffers in 21 duels in de Serie A dit seizoen. Het is een evenaring van een record van Antonio Valentin Angelillo in 1959.

De ruime voorsprong bood ook de ruimte voor speeltijd voor Adekanye. De Nederlandse jeugdinternational maakte kort na rust zijn entree en had minder dan tien minuten nodig om zijn eerste doelpunt in de Serie A te maken. Dat SPAL nog wat terugdeed, kon de pret niet drukken voor Lazio dat tot nader order de tweede plaats overnam van Internazionale.

AC Milan
AC Milan
1 - 1
Hellas Verona

Sofyan Amrabat koos er deze week voor de interesse van topclubs links te laten liggen en te kiezen voor Fiorentina als volgende bestemming. De middenvelder heeft nog een half jaar om zijn afscheid van Hellas Verona nog mooier te maken. In San Siro deed hij van zich spreken in positieve én negatieve zin. In de 68ste minuut kwam er een einde aan een sterk optreden tegen AC Milan na ingrijpen van de VAR, die zijn advies de gele kaart na een overtreding op Samu Castillejo te veranderen in een directe rode kaart zag worden gevolgd door de arbiter.

De beslissing was voer voor discussie, maar voor het resultaat had het geen effect. Milan, dat dankzij Hakan Calhanoglu de snelle openingstreffer van Davide Faraoni had beantwoord, slaagde er niet in de numerieke meerderheid uit te buiten. Zonder de zieke Zlatan Ibrahimovic bleef het bij een punt als oogst van het bezoek van Hellas Verona. In de slotfase maakte met Daniel Maldini een volgende Maldini zijn debuut in de Serie A.

Atalanta Bergamo
2 - 2
Genoa
Genoa

Een week na de 7-0 zege op Torino moest Atalanta Bergamo genoegen nemen met een gelijkspel. Het laaggeklasseerde Genoa zette een snelle achterstand in twintig minuten om in een voorsprong door goals van Domenico Criscito en Antonio Sarabia. Josip Ilicic bracht de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte, maar na rust kon het team van Hans Hateboer en Marten de Roon het verschil niet maken.