Lazio heeft voor de elfde keer op rij gewonnen in de Serie A. Ciro Immobile was opnieuw goud waard voor de Romeinen, die mededogen toonden met Sampdoria.

Lazio
5 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Vorige week was Immobile de gevierde man bij Lazio, dat met 1-0 won van Napoli en daardoor een clubrecord neerzette. Het betekende namelijk de tiende zege op rij in de Serie A, waardoor het oude record uit 1998/99 sneuvelde. Tegen Napoli hadden Immobile en Lazio de hulp van de blunderende David Ospina nodig, maar tegen Sampdoria ging het een stuk eenvoudiger.

Sterker, na twintig minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord in Stadio Olimpico en haalde de thuisclub de voet van het gaspedaal. In de zevende minuut stond Immobile aan de basis van de openingstreffer van Felipe Caicedo, die de rebound binnentikte nadat doelman Emil Audero een schot van de Serie A-topscorer niet goed wegwerkte. In de zeventiende en twintigste minuut was Immobile zelf trefzeker. Eerst benutte hij een strafschop na hands van Nicola Murru, daarna omspeelde hij Audero na een geweldige pass van Francesco Acerbi.

AS Roma 11 2005/06 en 2012/13 tot 2013/14

Lazio kreeg daarna nog een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar nam duidelijk wat gas terug. Desondanks bleef er genoeg te beleven in de Italiaanse hoofdstad. Negen minuten na rust schoot Bastos knap een afvallende bal binnen en in de 65ste minuut voltooide Immobile zijn hattrick uit opnieuw een penalty, dit keer dankzij hands van Omar Colley. Kort daarvoor was Bobby Adekanye in het veld gekomen bij Lazio als vervanger van Caicedo.

Karol Linetty redde de eer namens de bezoekers door er in de zeventigste minuut 5-1 van te maken, maar verder dan dat kwam Sampdoria niet. Drie minuten na die treffer kreeg Julian Chabot een directe rode kaart. De ex-verdediger van Sparta Rotterdam en FC Groningen botvierde zijn frustraties op Adekanye en moest het veld verlaten.

Het bleef uiteindelijk 5-1 in Rome, waardoor Lazio nu 45 punten heeft uit negentien duels. Exact halverwege het seizoen heeft de ploeg van trainer Simone Inzaghi slechts drie punten minder dan koploper Juventus.

De cijfers van Immobile zijn zo mogelijk nóg indrukwekkender, want de spits scoorde in 19 wedstrijden liefst 23 (!) keer. De 29-jarige Immobile jaagt op het Serie A-record van Gonzalo Higuaín, die in het seizoen 2015/16 in totaal 36 competitietreffers maakte. Met elf competitiezeges op rij evenaarde Lazio het clubrecord van rivaal AS Roma, maar het Serie A-record staat met zeventien overwinningen op rij nog op naam van Internazionale (seizoen 2006/07).