Prijzenpakker Deschamps vervolgt indrukwekkende reeks met Les Bleus

Reacties

Didier Deschamps veroverde zondag tegen Spanje zijn tweede hoofdprijs als bondscoach van Frankrijk. Na het WK van 2018 in Rusland won de voormalig aanvoerder van Les Bleus ook de Nations League-finale in Milaan. Deschamps vergrootte met de overwinning zijn rol in de Franse geschiedenisboeken.

Prijzenpakker Deschamps vervolgt indrukwekkende reeks met Les Bleus
© Pro Shots

De teller voor de Franse nationale ploeg staat na zondagavond op zeven titels: twee EK's (1984 en 2000), twee WK's (1998 en 2018), twee Confederations Cups (2001 en 2003) en dus de Nations League. Bij vier van de zeven prijzen was Deschamps betrokken: als aanvoerder won Deschamps het WK in 1998 en het EK in 2000, als bondscoach voegde de 103-voudig international twee trofeeën toe aan de prijzenkast van Frankrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ongeslagen status
Deschamps, die in de zomer van 2012 aantrad als bondscoach van Frankrijk, bouwt inmiddels aan een indrukwekkende ongeslagen reeks. Frankrijk is namelijk als 25 competitieve interlands ongeslagen, in die reeks worden oefenduels niet meegenomen. De laatste keer dat Les Bleus in een competitieve interland onderuit gingen was op 8 juni 2019 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (2-0). De uitschakeling op het EK tegen Zwitserland na strafschoppen (in de achtste finales) ging de boeken in als een gelijkspel.

Frankrijk gaf afgelopen zomer tegen Zwitserland in de slotminuten een 1-3 voorsprong weg (3-3). 'Die wedstrijd behoort inmiddels tot het verleden. Nee, ik heb nergens spijt van gehad naar aanleiding van die wedstrijd. We hadden een soort black-out van een minuut of tien. Maar in de halve finale van de Nations League tegen België zaten wij in de positie dat we bij een 0-2 achterstand alles uit de kast moesten halen', aldus Deschamps.

De Franse nationale ploeg bleef alleen tussen 1994 en 1999 (waarin Deschamps actief was) nog langer ongeslagen dan in de huidige periode onder Deschamps: 27 interlands. De bondscoach kijkt uit naar de toekomst. 'We hebben weer een aantal sterke jonge jongens bij de groep met een handvol interlands, kijk naar Theo Hernández en Aurélien Tchouaméni. Ook met de nieuwe jongens blijft het niveau in de ploeg heel hoog', besluit Deschamps.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.