Jubelstemming in Frankrijk: 'Opnieuw een prijs naar huis gebracht'

Reacties

Met de eindzege in de Nations League heeft Frankrijk volgens L'Équipe de zure nasmaak van het EK weer weggespoeld. Franse media én bondscoach Didier Deschamps waren na de zege op Spanje lovend over de deze zomer teruggekeerde Karim Benzema.

Jubelstemming in Frankrijk: 'Opnieuw een prijs naar huis gebracht'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

'Opnieuw een prijs naar huis gebracht', kopt L'Équipe maandagochtend. De Franse sportkrant doelt op de zevende hoofdprijs voor Les Bleus, drie jaar na de winst van de wereldtitel in Rusland. Van alle Europese landen heeft alleen Duitsland meer titels verzameld op WK's en EK's en bij de Confederations Cup en de Nations League (acht).

Franse media waren lovend over doelpuntenmaker Benzema, die de 1-1 in Milaan voor zijn rekening nam. 'Benzema was magistraal', schrijft Le Figaro over de spits die in aanloop naar het EK na jaren afwezigheid terugkeerde in de Franse nationale ploeg. En Le Monde: 'Benzema is onze redder'. Volgens beide kranten vergroot Benzema met zijn optreden in de Nations League-finale zijn kans op de winst van de Ballon d'Or.

Benzema kreeg voor zijn optreden tegen Spanje een 8 in L'Équipe. Paul Pogba en Hugo Lloris waren twee andere uitblinkers volgens de krant. Zij kregen allebei een 7. Antoine Griezmann (4) en Kylian Mbappé (5) vielen volgens L'Équipe buiten de toon. Mbappé was met een veelbesproken doelpunt wel verantwoordelijk voor de 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Drive Benzema
Deschamps benadrukte na de winst op Spanje de waarde van Benzema voor Frankrijk. 'Karim is een heel belangrijke speler voor ons. Dat heeft hij in de afgelopen twee wedstrijden opnieuw laten zien', vertelde Deschamps tijdens een persconferentie. 'Hij heeft zijn topvorm van Real Madrid meegenomen en was echt vastberaden om hier de trofee te winnen. Ik ben na deze finale gelukkig voor alle spelers, maar zeker voor Karim. Hij had dit nodig, want hij gaat gezien zijn leeftijd niet meer vier, vijf eindtoernooien spelen.'

'De Nations League is weliswaar niet de belangrijkste competitie, maar hij deed er alles aan om deze prijs in de wacht te slepen. Zijn doelpunt was heel belangrijk, zo kort nadat we achter kwamen. Karim scoort bij Real aan de lopende band en dat doet hij ook weer bij ons. Buiten zijn doelpunten is het mooi om zijn drive te zien. Mentaal is hij heel sterk', besluit de Franse bondscoach over Benzema, die met de Nations League-titel de 26ste trofee in zijn carrière veroverde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.