Gouden duo bezorgt Frankrijk ten koste van Spanje de Nations League-titel

Frankrijk heeft zondagavond de Nations League ten koste van Spanje gewonnen. De finale ontbrandde pas laat, maar leverde vervolgens erg veel spektakel op.

Spanje
Spanje
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Het duel in Milaan was een echte finale waar veel op het spel stond, Spanje en Frankrijk keken ouderwets de kat uit de boom. Pas na ruim een uur brak de wedstrijd open en dat leverde meteen veel spektakel op. De eindstrijd ontpopte zich tot een rollercoasterduel. Dat begon met Theo Hernández, die de onderkant van de lat raakte. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant, toen Mikel Oyarzabal met wat geluk de bal meekreeg in het duel met Dayot Upamecano, die in de eerste helft al de geblesseerde Raphaël Varane verving. Oyarzabal schoot laag en hard binnen, maar zag enkele minuten later aan de andere kant een doelpunt vallen.

Karim Benzema deed in de 66ste minuut van zich spreken met een schitterende goal. Met een fantastische curvebal vanaf de punt van het strafschopgebied vond hij de verre hoek en zette hij Frankrijk weer naast Spanje. Zo werd het weer een echte finale, die leek uit te monden in een verlenging. Daar dacht Kylian Mbappé echter anders over. De aanvaller werd in de diepte gevonden en schoof tien minuten voor tijd de bal onder keeper Unai Simón door. Waar Spanje dacht aan buitenspel, greep de arbitrage niet in: 1-2. Mbappé en Benzema waren in de halve finale, tegen België, ook al betrokken bij twee doelpunten.

Het rollercoasterduel kon een nieuwe looping krijgen via een late treffer van Oyarzabal, die met een volley bijna de linkerhoek vond. Keeper Hugo Lloris kreeg echter een hand achter de inzet, waardoor Frankrijk na de wereldtitel ook de Nations League-titel op zijn naam schrijft. De Fransen volgen zo Portugal op, dat twee jaar geleden Oranje versloeg in de finale.