Prijsvechter Mourinho helpt Spurs naar bekerfinale

Reacties

Tottenham Hotspur heeft ten koste van Brentford de finale van het League Cup-toernooi bereikt. Dankzij Moussa Sissoko en Heung-Min Son komt voor Spurs het winnen van de eerste prijs sinds 2008 steeds dichterbij.

Prijsvechter Mourinho helpt Spurs naar bekerfinale
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
Brentford
Brentford

José Mourinho werd ruim een jaar geleden mede vanwege zijn staat van dienst als prijzenpakker naar Noord-Londen gehaald als opvolger van Mauricio Pochettino. Spurs kreeg onder leiding van de coach die inmiddels een contract getekend heeft bij Paris Saint-Germain vaak complimenten en beleefde ook wel degelijk een imposante opmars, maar een prijs werd er niet gewonnen. Met dat in het achterhoofd beschreef Mourinho de wedstrijd tegen Brentford in aanloop naar dinsdagavond als de belangrijkste wedstrijd tot nu toe in zijn periode als Spurs-manager. 'Voor mij is dit toernooi zeer belangrijk. Elke competitie is weer een mogelijkheid om een prijs te pakken. Welke competitie dat is, dat maakt voor mij niet uit. Zo kijk ik ernaar, zeker bij een club die al meer dan tien jaar geen prijs heeft gepakt', zei de Portugees in een poging de waarde van het League Cup-toernooi op te pompen.

Hoe serieus Mourinho het duel met Brentford nam, bleek ook wel uit de opstelling. Met sterspelers Son en Harry Kane in de basis, en met Steven Bergwijn op de bank, kende Tottenham een voortvarende start tegen de Londense Championship-club. Moussa Sissoko stond in de twaalfde minuut erg vrij bij een voorzet van Sergio Reguilón en kopte knap binnen: 1-0.

Spurs koesterde daarna de voorsprong en nodigde Brentford als het ware uit aan te vallen, in de hoop op grote ruimtes voor counters. Even was er schrik bij Mourinho, toen Ivan Toney in de 63ste van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde. De spits van Brentford stond bij het maken van dat doelpunt echter net buitenspel, zo bleek na inmenging van de VAR. Kort nadat die goal werd afgekeurd, nam Tottenham de hoop op een stunt verder weg bij Brentford. Uit een vloeiende aanval zorgde Son op aangeven van Tanguy Ndombele voor een grote voorsprong. De Zuid-Koreaan knalde de bal oog in oog met doelman David Raya hoog binnen: 2-0.

De thuisploeg trok de voorsprong daarna zonder grote problemen over de streep en werd daarbij ook geholpen door de rode kaart voor voormalig Arsenal-speler Josh Dasilva. Spurs, waar Bergwijn op de bank bleef, hoeft zo nog maar één horde te nemen op weg naar een zo lang verlangde prijs. In de finale wacht een confrontatie met Manchester United of Manchester City, de twee grootmachten die elkaar woensdagavond in de andere halve finale treffen op Old Trafford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.