'President Piqué wil Xavi en Iniesta als trainersduo bij Barcelona'

Reacties

Gerard Piqué heeft zijn toekomstplannen al helemaal uitgestippeld. De 31-jarige verdediger wil over twee seizoenen met pensioen en hoopt daarna zijn droom na te jagen: president worden van Barcelona. El Mundo Deportivo onthult dat Piqué grootse plannen heeft met de club.

'President Piqué wil Xavi en Iniesta als trainersduo bij Barcelona'

Piqué wil volgens de Spaanse krant niet te lang doorvoetballen en heeft daarom al ruim van tevoren gepland wanneer hij een punt achter zijn loopbaan zet. De verdediger wil na zijn carrière als speler namelijk ook nog veel andere dingen doen. Hij heeft al eerder aangegeven dat hij in de toekomst niet trainer of directeur, maar president wil worden.

De eerste mogelijkheid daartoe is in 2021, als de termijn van de huidige president Josep Maria Bartomeu eindigt. Piqué wil daarom een jaar eerder, na het seizoen 2019/20, stoppen met voetballen om zich te richten op de presidentsverkiezingen. Bartomeu zou ook al weten van de plannen van Piqué.

Mocht Piqué daadwerkelijk president worden, heeft hij al ideeën over de invulling van de technische staf. Hij zou zich graag willen omringen met voormalig ploeggenoten met wie hij successen boekte bij Barcelona. Zo zouden Xavi en Andrés Iniesta samen het trainersduo moeten gaan vormen. Xavi speelt nog in Qatar, maar is al bezig met het behalen van zijn trainersdiploma. Iniesta is actief in Japan.

Xavi en Iniesta zijn niet de enige twee oud-spelers die een functie krijgen van Piqué. Carles Puyol moet bij het Barça van Piqué de technisch directeur worden. Ook zou Piqué graag een naamgever vinden voor Camp Nou en moet Barcelona naast onder andere een basketbal- en handbaltak ook een tennisafdeling moeten krijgen.

De kans bestaat dat El Mundo Deportivo een grote grap uithaalt, aangezien het vrijdag Dia De Los Inocentes is, de Spaanse variant op 1 april.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.