Premier Rutte onderstreept ergernis Dijkhoff over KNVB

Reacties

Premier Mark Rutte heeft bevestigd dat de KNVB en de voetbalsector echt niet zomaar financiële steun krijgen van de overheid. De minister-president sloot zich aan bij de woorden van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die via social media zijn ergernis bekendmaakte en de KNVB adviseerde niet alleen de hand op te houden maar ook met een plan te komen.

Premier Rutte onderstreept ergernis Dijkhoff over KNVB
© Pro Shots

Directeur betaald voetbal Eric Gudde had in een brief aan de overheid laten weten dat de geschatte schade voor het betaald voetbal zo'n 300 miljoen euro zou zijn en dat het inkomstenverlies zelfs zou kunnen oplopen tot 400 miljoen euro. Hij vroeg de overheid mee te denken om oplossingen.

Dijkhoff hekelde het gebrek aan solidariteit in de voetbalsector en het ontbreken van een goed plan. 'Ik begreep de blog van Klaas heel goed', vertelde Rutte tijdens zijn vragenuurtje toen hij werd geconfronteerd met de uitlatingen van de VVD-fractievoorzitter. 'Nee, natuurlijk niet', was het veelzeggende antwoord van de premier of er een zak geld voor het voetbal klaar lag.

Minister van Sport Martin van Rijn sprak vrijdag woorden van gelijke strekking. Hij gaf aan met de KNVB in gesprek te gaan. Ook hij wacht wel eerst een plan af. Overheidshulp is bij een goed plan alsnog een optie.

Lees hieronder nog eens de blog van Dijkhoff.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.