Premier Rutte en ministers in gesprek met KNVB over racisme

Reacties

Minister-president Mark Rutte en ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Bruno Bruins (Sport) gaan in gesprek met de KNVB over racisme in het voetbal.

Premier Rutte en ministers in gesprek met KNVB over racisme
© Pro Shots

Dat meldt de voetbalbond woensdagochtend in een persbericht. KNVB-directeuren Eric Gudde (betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) krijgen donderdag in Zeist bezoek van Rutte en de twee ministers. Aansluitend zal er donderdagmiddag een persconferentie zijn om toelichting te geven over de uitkomst van het gesprek.

Dat vindt plaats naar aanleiding van het veelbesproken incident bij FC Den Bosch – Excelsior. De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie werd onderbroken toen aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend. Het leidde tot een storm van kritiek en een oproep aan de politiek om harder op te treden tegen racisme in het voetbal.

Zo deden Georginio Wijnaldum en bondscoach Ronald Koeman vorige week een dringend verzoek aan het kabinet, toen ze tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal een statement maakten tegen racisme. Afgelopen weekend namen ook de clubs in het betaald voetbal stelling door alle duels met een minuut stilte te beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.