Oranje-selectie zet strijd tegen racisme kracht bij met bijzondere foto

Reacties

De meest recente uitwassen van racisme op de voetbalvelden hebben tot op het hoogste niveau een reactie veroorzaakt. De selectie van Oranje heeft dinsdag een foto laten uitgaan van alle spelers, die met de armen uitgestrekt naast elkaar staan als statement tegen racisme.

Oranje-selectie zet strijd tegen racisme kracht bij met bijzondere foto
© Pro Shots

Met de begeleidende woorden Enough is Enough!! #StopRacism geeft de groep internationals aan dat de grens is bereikt qua veroordeling van anderen op basis van huidskleur. Het statement is een volgende uiting van de nationale ploeg, die zich een dag eerder bij monde van bondscoach Ronald Koeman en international Georginio Wijnaldum al fel uitsprak over het incident tijdens de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior.

In die wedstrijd werd aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend door een deel van het thuispubliek. Wijnaldum zei dat het incident bij hem persoonlijk hard aankwam en dat hij erdoor geschokt was. Koeman voegde toe dat zijn spelers van het veld zouden lopen indien één van hen slachtoffer zou zijn van racisme.

Met de foto die dinsdag gepubliceerd is op social media laat de Oranje-selectie zien een front te vormen tegen racisme. Onder anderen Memphis Depay, Joël Veltman, Edwin van der Sar en de KNVB retweeten het bericht naar hun miljoenen volgers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.