Trainer FC Den Bosch heeft spijt van ophef veroorzakende uitspraken

Reacties

Erik van der Ven heeft spijt van zijn eerste reactie na de vanwege racisme stilgelegde wedstrijd tegen Excelsior. De trainer van FC Den Bosch staat 'honderd procent' achter Ahmad Mendes Moreira.

Trainer FC Den Bosch heeft spijt van ophef veroorzakende uitspraken

Van der Ven kreeg de nodige kritiek over zich heen voor zijn eerste reactie op de racistische bejegening van Mendes Moreira. Hij had de Excelsior-aanvaller na afloop in het voorbijgaan 'zielig mannetje' genoemd. De trainer van FC Den Bosch besefte dat dat niet slim was geweest, maar hij probeerde tegenover FOX Sports de uitspraak een context te geven.

'Het was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond', zei Van der Ven. 'Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei, en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben.'

Van der Ven heeft spijt van zijn eerste reactie. 'Het feit dat hij naar de tribune ging en heel provocerend ging staan, terwijl ik niet wist wat er daarvoor exact had voorgevallen, dat vond ik van hem niet zo'n slimme actie. Dat was eigenlijk de enige reden dat ik dat zei. Het was niet om die jongen aan te pakken, want het lijkt mij een hele lieve en fijne jongen. Ik had het niet moeten zeggen, maar het wordt op dit moment wel een beetje opgeblazen. Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent.'

FC Den Bosch bracht naar aanleiding van de spreekkoren een statement naar buiten, waarbij werd gesproken van 'kraaiengeluiden'. Inmiddels heeft de Brabantse club een onderzoek ingesteld. Waarschijnlijk zal ook de aanklager van de KNVB met een onderzoek komen naar aanleiding van de gebeurtenissen in De Vliert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.