Den Bosch door het stof na statement: 'Die reactie was een blunder'

Reacties

FC Den Bosch heeft spijt van het statement dat het zondag kort na de thuiswedstrijd tegen Excelsior de wereld instuurde. De Keuken Kampioen Divisie stelt een dag later 'de plank volledig te hebben misgeslagen met haar te snelle statement', dat inmiddels is verwijderd van de clubwebsite. 

Den Bosch door het stof na statement: 'Die reactie was een blunder'
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
3 - 3
Excelsior
Excelsior

Het competitieduel in De Vliert werd in de eerste helft bijna een kwartier stilgelegd nadat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door enkele supporters van de thuisclub. Den Bosch ontkende na afloop in een statement echter dat er sprake was van racisme en sprak van zogenaamde 'kraaiengeluiden die dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde'.

'Willekeurig de tegenstander, iedere buitenspeler van de tegenstander die aan de kant van De Viert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat getrakteerd op zo'n kraaienconcert', zo was de uitleg van Den Bosch. De club noemt die reactie, die maandag werd veroordeeld door Georginio Wijnaldum, nu een blunder en biedt zijn excuses aan en iedereen en in het bijzonder aan Ahmad Mendes Moreira.

'We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune', schrijft Den Bosch op de clubwebsite. De club kondigt aan verder onderzoek te zullen doen naar wat er is gebeurd en stelt alles in het werk de daders te straffen.

En daar blijft het niet bij. 'FC Den Bosch gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, schouder aan schouder, actief op zoek naar manieren om de misstanden, waaraan een deel van de achterban zich schuldig heeft gemaakt, grondig aan te pakken en uit te bannen. De club komt in de loop van de week met een eerste actieplan.'

'Een geldboete of een wedstrijd zonder publiek is geen krachtig signaal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Mendes Moreira
Meer over A. Mendes Moreira
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.